Αρχική » Ανακοινώσεις » Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου

Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ Γαράζου ομάδα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Τομέας Εκπαίδευσης – ΕΚΑΒ Ηρακλείου) με σκοπό την υλοποίηση σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών. Συγκεκριμένα, οι μαθητές, οι μαθήτριες, η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί το σχολείου μας ενημερωθήκαμε για τους τρόπους με τους οποίους ως πολίτες μπορούμε να προσφέρουμε άμεσα και αποτελεσματικά βοήθεια σε ενήλικες και παιδιά σε ανάγκη σε περιπτώσεις όπως λιποθυμία, πνιγμονή, ανακοπή, αιμορραγία, αλλεργίες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η σχολική κοινότητα ενημερώθηκε σε θεωρητικό επίπεδο και ακολούθησε πρακτική άσκηση.

Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ Ηρακλείου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα του προγράμματος “Μαθαίνουμε Πρώτες Βοήθειες, Σώζουμε Ζωές” που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος από τις εκπαιδευτικούς του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας του ΕΠΑΛ Γαράζου, κυρίες Λυδάκη Χαρίκλεια και Καραγρηγόρη Φωτεινή.

Το πρόγραμμα “Μαθαίνουμε Πρώτες Βοήθειες, Σώζουμε Ζωές” υλοποιείται κατά το σχολικό έτος 2022-23 στο πλαίσιο της Πράξης “Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Στιγμιότυπα από την ημέρα:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Σαν σήμερα

9/12: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς
Τη διαφθορά μάχεται εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο η μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια», που έπεισε τον ΟΗΕ να υιοθετήσει σχετικές πρωτοβουλίες. Η 9η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, γιατί την ημερομηνία αυτή του 2003 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Συνθήκη κατά της Διαφθοράς.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση