Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Δράσεις Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής 2024 – Εκπαίδευση Ενηλίκων Εσπερινού ΕΠΑΛ: Σημαντικά Συμπεράσματα για το Μέλλον

Δράσεις Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής 2024 – Εκπαίδευση Ενηλίκων Εσπερινού ΕΠΑΛ: Σημαντικά Συμπεράσματα για το Μέλλον

Με στόχο την κατανόηση των αναγκών και των προτιμήσεων των ενηλίκων μαθητών, πραγματοποιήθηκε έρευνα με ερωτηματολόγια στο Εσπερινό ΕΠΑΛ. Τα ευρήματα ρίχνουν φως στις ανησυχίες αυτής της ομάδας μαθητών, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας και τον περιορισμό της σχολικής διαρροής.

Σχεδόν οι μισοί (43%) από τους μαθητές δήλωσαν ότι συνεχίζουν το σχολείο με σκοπό την εύρεση εργασίας, ενώ ένα αξιοσημείωτο 22% επιδιώκει να μάθει καινούργια πράγματα. Η πλειοψηφία (71%) θεωρεί το σχολείο ελκυστικό και ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα το 59% πιστεύει ότι το σχολείο θα τους παράσχει τα εφόδια για το επόμενο βήμα στη ζωή τους.

Ωστόσο, ένα 30% ανησυχεί για το αν η προετοιμασία τους για το μέλλον θα είναι επαρκής. Σχετικά με τις απουσίες, οι κύριες αιτίες απουσίας περιλαμβάνουν οικογενειακές υποχρεώσεις, εργασία και προβλήματα υγείας.

Η έρευνα υπογραμμίζει την ανάγκη για ενίσχυση της εξατομικευμένης υποστήριξης, εμπέδωση της σύνδεσης του σχολείου με την αγορά εργασίας, και διοργάνωση σεμιναρίων και workshops για την αντιμετώπιση προβλημάτων που οδηγούν σε απουσίες.

Η κατανόηση των αναγκών και των προτιμήσεων των ενηλίκων μαθητών είναι απαραίτητη για την υλοποίηση βελτιώσεων που θα οδηγήσουν σε μια πιο αποτελεσματική και ωφέλιμη εκπαιδευτική εμπειρία. Η έρευνα αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εκπαίδευσης ενηλίκων και στην εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής.

Κατηγορίες

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση