Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Δράσεις Εσπερινού ΕΠΑΛ 2024 – Κοινωνική Λειτουργός Ενημερώνει τους Μαθητές για την Ενδοοικογενειακή Βία

Δράσεις Εσπερινού ΕΠΑΛ 2024 – Κοινωνική Λειτουργός Ενημερώνει τους Μαθητές για την Ενδοοικογενειακή Βία

Την Πέμπτη, 11 Απριλίου, η κοινωνική λειτουργός κ. Έφη Γουντουδάκη παρουσίασε μια σημαντική διάλεξη στους μαθητές του σχολείου μας, εστιάζοντας στο σοβαρό ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας. Η παρουσίασή της αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για τους μαθητές να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με αυτό το σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα.

IMG 8251 IMG 8253Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της, η κ. Γουντουδάκη ανέλυσε τα διάφορα είδη ενδοοικογενειακής βίας και τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάζουν τα θύματα. Επίσης, τόνισε τη σημασία της αναγνώρισης της βίας και των μέτρων που μπορούν να ληφθούν για την πρόληψή της και την προστασία των θυμάτων.

Επιπλέον, η κ. Γουντουδάκη αναφέρθηκε στο εργασιακό mobbing (ή ηθική παρενόχληση στο χώρο εργασίας), εξηγώντας τι είναι αυτό και πώς μπορούν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ελεύθερα για το θέμα, να θέσουν ερωτήσεις και να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους. Η διάλεξη της κ. Γουντουδάκη ανέδειξε τη σημασία της ανοικτής συζήτησης και της ενημέρωσης για το σοβαρό αυτό θέμα, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση των μαθητών και προάγοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μεταξύ τους.

Η παρουσίαση αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την κατανόηση και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και του εργασιακού mobbing στην κοινότητά μας. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην κ. Γουντουδάκη για την ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική παρουσίαση και ανυπομονούμε για μελλοντικές δράσεις που θα ενισχύουν την ευαισθητοποίηση και την προστασία των μαθητών μας.

Η δράση αυτή αποτέλεσε σημαντικό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του σχολείου μας.

Κατηγορίες

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση