Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Δράσεις Εσπερινού ΕΠΑΛ 2024 – Δράση για την Εύρεση Εργασίας και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο Σχολείο μας: Ενδυναμώνοντας τους Μαθητές για το Μέλλον

Δράσεις Εσπερινού ΕΠΑΛ 2024 – Δράση για την Εύρεση Εργασίας και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο Σχολείο μας: Ενδυναμώνοντας τους Μαθητές για το Μέλλον

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, φιλοξενήσαμε μία σημαντική δράση στο πλαίσιο της ευρύτερης εκπαιδευτικής διαδικασίας του σχολείου μας. Με θέμα την εύρεση εργασίας και τον επαγγελματικό προσανατολισμό, η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ενεργό συμμετοχή και την υποστήριξη του γραφείου διασύνδεσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πολυάριθμες επαγγελματικές διαδρομές που προσφέρονται στη σημερινή κοινωνία, καθώς και τα προγράμματα σπουδών που διατίθενται. Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και βίντεο, οι μαθητές μας απέκτησαν μια πρώτη επαφή με τις διάφορες δυνατότητες που τους παρέχονται για μελλοντική καριέρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν πληροφορίες σχετικά με τις δεξιότητες που απαιτούνται για κάθε επαγγελματικό πεδίο, τη διαδικασία εύρεσης εργασίας, καθώς και την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού βιογραφικού.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του γραφείου διασύνδεσης του ΔΠΘ παρουσίασε στους μαθητές τις διαφορετικές δυνατότητες σπουδών που προσφέρονται στο πανεπιστήμιο, καθώς και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για εξωστρέφεια και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κατηγορίες

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση