Αρχική » ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ » Σχολική Γιορτή 25ης Μαρτίου

Σχολική Γιορτή 25ης Μαρτίου

Την Πέμπτη, 14/03/2022, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25 Μαρτίου παρουσία μαθητών και καθηγητών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ξεκίνησε η Επανάσταση, οι κύριες μάχες και οι εξέχουσες μορφές που έλαβαν μέρος σ’ αυτήν.

Τη διοργάνωση της γιορτής ανέλαβαν οι φιλόλογοι Χαρακόπουλος Χρήστος και Αλεξογιαννοπούλου Βασιλική. Στην γιορτή συμμετείχαν  μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου, οι οποίοι διάβασαν κείμενα για τον  Θούριο του Ρήγα (Δημοσθένης Γούδας), τη Φιλική Εταιρεία (Αθανάσιος Καλογιαντσίδης), τον Όρκο των Μανιατών (Χριστίνα Αναγνωστοπούλου), τον Αθανάσιο Διάκο (Νικόλαος Σακαλίδης), τον Νικηταρά (Σγουρής Μαργαρίτης), τον Μακρυγιάννη (Πολυζώης Στυλιανίδης), τον Καραϊσκάκη (Δημοσθένης Γούδας), την Μπουμπουλίνα (Χρυσούλα Καρακατσοπούλου), τη Μαντώ Μαυρογένους (Μαρία Στόιλα), τη Δόμνα Βισβίζη (Σιμπέλ Αδήλ) και στίχους από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονύσιου Σολωμού (Τζουνείτ Χασάν).

Η Επανάσταση προβλήθηκε μέσα από την τέχνη (ζωγραφική και ποιητική), ώστε οι παρευρισκόμενοι να γνωρίσουν τους Έλληνες και ξένους ζωγράφους που προέβαλαν μέσα από το έργα τους το ιστορικό γεγονός.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση για το ρόλο της ιστορίας και τη σημασία της γιορτής, ως εκδήλωσης ημέρας μνήμης, αποφυγής των ιστορικών λαθών και προβολής σωστών προτύπων.

Κατά τη γιορτή τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης της νόσου Covid- 19.

Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί τους μαθητές που βοήθησαν στην εκδήλωση και εύχεται σε όλους τους μαθητές και στους καθηγητές Χρόνια Πολλά για την ημέρα της 25ης Μαρτίου.

Εκ της Διευθύνσεως

Τεχνική υποστήριξη: Ηλίας Αθανασιάδης

Φωτογραφίες: Κατερίνα Δημητρίου

3.1.2.

Κατηγορίες

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων