Αρχική » ΜΝΑΕ » Εκδήλωση-έκθεση σχεδίων δράσης του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» 2018-2019

Εκδήλωση-έκθεση σχεδίων δράσης του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» 2018-2019

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 13-5-2019 και ώρα 18:00 μμ
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής, Τέρμα Σισμάνογλου,

όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-έκθεση για την διάχυση των αποτελεσμάτων υλοποίησης από το σχολείο μας, των σχεδίων δράσης του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και θα παρουσιαστούν τα έργα των ομάδων δράσης των μαθητών.

Η παρουσία σας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα.

 

Από την διεύθυνση του
Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής

 

Οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς δημιούργησαν μία σειρά από έξυπνα συστήματα – αυτοματισμούς στο μάθημα «Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία» και «Αρχές Προγραμματισμού Υπολογιστών» με την βοήθεια των μαθητών του τομέα Πληροφορικής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής, στο πλαίσιο της δράσης του έργου MIS 5011051 «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”». . Τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούν έξυπνους μικροελεγκτές της σειράς Arduino. Το Arduino είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ανοικτού κώδικα και σχεδιασμού, που βασίζεται σε ευέλικτο και εύκολο στη χρήση υλικό και λογισμικό. Προορίζεται για καλλιτέχνες, σχεδιαστές, υλοποίηση χόμπι και δραστηριοτήτων, και γενικότερα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να δημιουργήσει αλληλεπιδραστικά αντικείμενα ή περιβάλλοντα. Τελικός σκοπός είναι να εισαχθεί ο μαθητής με ευχάριστο τρόπο στα ψηφιακά κυκλώματα και τον προγραμματισμό. Πρόκειται για ομαδικά έργα σε τεχνολογία αιχμής, που υποδεικνύουν ότι τα ΕΠΑΛ δίνουν γερές βάσεις για την τεχνολογία του μέλλοντος, ειδικά στον αυτοματισμό και την ασύρματη επικοινωνία με κινητές συσκευές.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια Χημείας. Ήταν επιθυμία των καθηγητών και των μαθητών μας εδώ και χρόνια, το μάθημα της χημείας να γίνεται με τρόπο παραστατικό, πειραματικό αλλά το σχολείο δεν είχε ούτε τα στοιχειώδη όργανα και αντιδραστήρια για την διεξαγωγή ενός απλού πειράματος χημείας. Μέσα από αυτή τη δράση οι μαθητές του σχολείου μας έρθαν σε επαφή με τη “μαγεία” της χημείας και κατ’ επέκταση των φυσικών επιστημών με τρόπο παραστατικό απτό και κατανοητό. Μέσω των εργαστηρίων έγινε προσπάθεια οι μαθητές να μυηθούν στη λογική της Πρακτικής Χημείας με υλοποίηση βασικών πειραμάτων και παρατήρηση των εφαρμογών της Χημείας στην καθημερινότητά τους. Επιτέλους το σχολείο μας μπορεί να συγκαταλέγεται στη λίστα των σχολείων που μπορούν να υποστηρίξουν μια πιο σύγχρονη προσέγγιση στη μάθηση μέσα από το πείραμα και να ξεφύγει από την αναχρονιστική , στείρα και βαρετή πολλές φορές τυπική και στατική ανάγνωση ενός σχολικού βιβλίου.

 

Τα όργανα και τα υλικά για την πραγματοποίηση των πειραμάτων της Χημείας καθώς και αυτά για την κατασκευή των έξυπνων συσκευών, χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κατηγορίες

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση