Όπου η γνώση εξελίσσεται

cropped 1 2

Μήνας: Απρίλιος 2024

Διδακτική επίσκεψη στο οινοποιείο Αϊδαρίνη (25/4/2024)

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του εσπερινού ΕΠΑΛ Κιλκίς, θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την υπέροχη φιλοξενία και την εκπληκτική εμπειρία που μας προσέφεραν τα μέλη του κτήματος Αϊδαρίνη.

Η επίσκεψή μας στο οινοποιείο αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να εμβαθύνουν στον κόσμο της οινοποιίας και να γνωρίσουν το πάθος και την αφοσίωση που απαιτείται για τη δημιουργία εξαιρετικών κρασιών.

Η ενθάρρυνση και η γνώση που μας μοιράστηκε ο κ. Αϊδαρίνης ήταν πραγματικά αξέχαστη.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική σας υποδοχή και τη γενναιοδωρία σας που μας άνοιξε τις πύλες του κτήματός σας.

Σκουπιδοτεχνήματα

Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας στη τεχνολογία, η Α’ τάξη του σχολείου μας με την καθοδήγηση της συναδέλφου κ. Ρούσσου Ιωάννα δημιούργησαν ένα πολύχρωμο αναπηρικό αμαξίδιο αξιοποιώντας τα πλαστικά καπάκια που ανακύκλωσαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2023 – 2024.

26a47a13 def2 4b05 8e40 c9d239ff4f73

Διδακτική επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφίας του Εσπερινού Γυμνασίου Κιλκίς (19/4/2024)

Την Παρασκευή 19/4/2024, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κιλκίς είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο “Οδοί Μνήμης” που διοργάνωσε το Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη Κιλκίς. Από την πρόσκληση που δέχτηκε το σχολείο μας, ήταν φανερό ότι αναμενόταν μια αξέχαστη εμπειρία πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό.

Η έκθεση αποτελούνταν από μια σειρά φωτογραφικών καταγραφών που παρουσίαζαν ιστορικά τοπία και τοπόσημα της περιοχής, καθώς και τις σχετικές μαρτυρίες που συνδέονταν με αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενστερνιστούν το παρελθόν και να κατανοήσουν τη σημασία και την ιστορία πίσω από κάθε τοποθεσία.

Ανάμεσα στις φωτογραφικές απεικονίσεις, εμφανίζονταν μνημεία όπως το ηρώο της Μάχης του Κιλκίς, το κτήριο της παλιάς Νομαρχίας, η παραδοσιακή βρύση του Σαλάτς, τα βρετανικά και ελληνικά κοιμητήρια της Δοϊράνης, η τρίκλιτη βασιλική του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας στα Κάτω Θεοδωράκια, και πολλά άλλα. Οι μαθητές συνέβαλαν με τις δικές τους φωτογραφίες και σύντομα ενημερωτικά σημειώματα, προσφέροντας έτσι έναν πλούσιο πολιτιστικό διάλογο και αναδεικνύοντας την πλούσια ιστορία της περιοχής.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια εκπαιδευτική εμπειρία που ενίσχυσε τη σύνδεση των μαθητών με την τοπική ιστορία και την κληρονομιά τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου κ. Κατσάρα Γιώργο για την πρόσκληση, τις συναδέλφους κ. Αναστασία Καμψιάδου και Μαρία Σαρηπανίδου για την διοργάνωση και βέβαια όλους τους μαθητές που συνέλαβαν στην διεκπεραίωση της έκθεσης με τον χρόνο και το υλικό τους.

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς