Εκπόνηση νέων Προγραμμάτων Σπουδών και συγγραφή νέων βιβλίων για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ)

Οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση συνεχίζονται με την εκπόνηση νέων προγραμμάτων σπουδών και τη συγγραφή νέων βιβλίων για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).

Πιο συγκεκριμένα, με πρόσκληση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προκηρύσσεται η συγκρότηση Μητρώου Ειδικών Επιστημόνων για την εκπόνηση νέων σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών για τα μαθήματα που διδάσκονται στα ΕΠΑΛ. Παράλληλα, δρομολογείται η συγγραφή αντίστοιχου, επικαιροποιημένου εκπαιδευτικού υλικού (εργαστηριακοί οδηγοί και βιβλία).

Για την εν λόγω δράση έχουν ήδη εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια (ΕΣΠΑ) και η ολοκλήρωση της συνολικής διαδικασίας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το ρόλο και το χαρακτήρα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα, από το Μητρώο Ειδικών Επιστημόνων θα επιλεγούν και τα στελέχη που θα αναλάβουν την προετοιμασία της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των Επαγγελματικών Λυκείων στα νέα Προγράμματα Σπουδών, αλλά και στα σχολικά εγχειρίδια και το λοιπό εκπαιδευτικό υλικό.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο Μητρώο Συντονιστών, Εμπειρογνωμόνων και Εκπονητών προγραμμάτων σπουδών, έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΙΕΠ: https://goo.gl/sdua8a

(Ιστότοπος ΥΠ.Π.Ε.Θ., http://www.minedu.gov.gr/, 17-1-2019)

Αφήστε μια απάντηση