Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής σε Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)  συνεχίζει να δραστηριοποιείται και φέτος σε 3 Διεθνή και 2 Εθνικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

Α) «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» (Διεθνές Θεματικό Δίκτυο)

Β) «Μαθαίνω για τα Δάση» (Διεθνές Θεματικό Δίκτυο)

Γ) «Οικολογικά Σχολεία» (Διεθνές Θεματικό Δίκτυο)

Δ) «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» (Εθνικό Θεματικό Δίκτυο)

Ε) «Φύση Χωρίς Σκουπίδια» (Εθνικό Θεματικό Δίκτυο)

Πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία διαρκούν από μία έως δύο σχολικές χρονιές, με δυνατότητα ανανέωσης. Οι μαθητές/τριες ενημερώνονται διαρκώς και μέσα από βιωματικές δράσεις μαθαίνουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να αγωνίζονται για το περιβάλλον και να διεκδικούν το δικαίωμα να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο. Οι δράσεις που αναπτύσσονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα ενεργοποιούν όλη τη σχολική κοινότητα, καθώς και την τοπική κοινωνία.   

Εφόσον επιλέξετε να συμμετάσχετε σε ένα από τα Δίκτυα θα πρέπει:

  • να ενημερώσετε την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και
  • να συμπληρώσετε ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, διαφορετική για κάθε Δίκτυο:
  • ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: https://goo.gl/forms/gnZFRkwCjC0UIv2C3
  • ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ: https://goo.gl/forms/LUklHnZv24ZKNtOx1
  • ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ https://goo.gl/forms/Sv8th3KPwzdPb9uz2
  • ΦΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: https://goo.gl/forms/hU1pUP5akyNZ1JYW2
  • Για τα ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ακολουθείτε την εξής διαδικασία: ξεκινάτε με την εγγραφή σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://www.ecoschools.gr/user/register και στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες. Αν είστε ήδη εγγεγραμμένος χρήστης μπαίνετε στην πλατφόρμα κάνοντας login στο http://www.ecoschools.gr/user/login.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Δίκτυα θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ (www.eepf.gr ) πατώντας πάνω στην κατηγορία «Τομείς Δράσεις / Εκπαιδευτικά Προγράμματα» και στη συνέχεια αντίστοιχα σε κάθε Δίκτυο.

Μετά την υποβολή της ΑΙΤΗΣΗΣ σας η  ΕΕΠΦ θα σας αποστείλει ταχυδρομικά, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό ευαισθητοποίησης με οδηγίες και προτάσεις για την υλοποίηση του προγράμματος που θα επιλέξετε. Οι Συντονιστικές Επιτροπές -των εγκεκριμένων από το ΥΠΑΙΘ δικτύων- και το εκτεταμένο δίκτυο των εθελοντών της ΕΕΠΦ, που είναι καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, θα υποστηρίζουν την υλοποίηση των δράσεων.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση