Πανελλαδική τηλε-ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τα αίτια και τις επιπτώσεις της ρύπανσης από πλαστικά και μικροπλαστικά στις θάλασσες.

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Α’, Β, Γ’, Δ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Ανατ. Θεσσαλονίκης, Κυκλάδων, Πέλλας, Πρέβεζας και Δωδεκανήσου και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Β’, Γ’ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ημαθίας, Έβρου, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Σερρών, Χανίων, Χίου και Κυκλάδων, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνουν πανελλαδική τηλε-ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής Δράσης «ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ», με θέμα: «Ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις θάλασσες: αίτια και επιπτώσεις για το περιβάλλον και την υγεία μας»

Στόχος της τηλε-ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών για το τεράστιο πρόβλημα από τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις θάλασσες και στους ωκεανούς, καθώς περισσότερο από 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά. Τα πλαστικά απόβλητα ρυπαίνουν όλο και περισσότερο τους ωκεανούς, το 2% έως 5% όλων των πλαστικών καταλήγουν στις θάλασσες και στη συνέχεια καταναλώνονται από ψάρια και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς, με αποτέλεσμα να εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

Επιπλέον, η συνεργασία των 27 Διευθύνσεων της χώρας δίνει την ευκαιρία συνάντησης και αλληλεπίδρασης εκπαιδευτικών σε ένα «χωροχρόνο» που εκμηδενίζει τις χιλιομετρικές αποστάσεις που τους χωρίζουν. Η τηλε-ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς, όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι/ες υπηρετούν στα σχολεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που διοργανώνουν την τηλε-ημερίδα, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η που ανησυχεί για τις δραματικές παγκόσμιες επιπτώσεις των πλαστικών αποβλήτων στη θάλασσα, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Η τηλε-ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων webex events, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρες 18:00-20:00. Η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Εισηγητές:

  • Δρ Κώστας Νικολάου– Χημικός Περιβαλλοντολόγος, Επισκέπτης Καθηγητής Οικολογίας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας στο ΑΠΘ και Πρόεδρος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας “UnivSSE Coop”
  • Δρ Χριστίνα Ζέρη– Χημικός Ωκεανογράφος – Κύρια Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)
  • Άννα Χαρίση, εκπαιδευτικός του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων

Πρόγραμμα:

18.00 – 18.10: Καλωσόρισμα από τους διοργανωτές και στοχοθεσία της τηλε-ημερίδας

18.10 – 18.30: «ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ: Προοπτικές της δράσης» Βαρβάρα Πετρίδου – Αντωνία Δαρδιώτη, Εκπρόσωποι Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων

18.30 – 18.50: Εισήγηση «Πλαστικές σακούλες: Μύθοι και Πραγματικότητα» Δρ Κώστας Νικολάου

18.50 – 19.10: «Θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά: Επιστημονικά δεδομένα και ερωτήματα», Δρ Χριστίνα Ζέρη.

19.10 – 19.30: «Καθαρισμός ακτής και βυθού, στο πλαίσιο προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Άννα Χαρίση Εκπαιδευτικός του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων

19.30 – 20.00: Ερωτήσεις και συζήτηση

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ημερίδα συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/JrtXMtFUVzmAtVGE7 .μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι. Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν στη συνέχεια με e-mail για τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα webex events. Αν χρειάζεστε περισσότερες διευκρινίσεις παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση