Απολογισμός της δράσης ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ

Απίστευτη συμμετοχή και μοναδική επιτυχία είχε για 6η συνεχή χρονιά η δράση «Τα ΕΥΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ», που σχεδίασαν και συντόνισαν τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε άμεση συνεργασία με τους «Gefyristas», (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών) και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Π.ΟΜ. ΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

15.940 κιλά πλαστικά καπάκια, δηλαδή 9.376.500 πλαστικά πώματα συγκέντρωσαν μετά από οργανωμένη στόχευση και μαζική προσπάθεια μαθητές/τριες από 181 σχολεία της Αχαΐας (50 Νηπιαγωγεία, 75 Δημοτικά και 56 Σχολεία Δευτεροβάθμιας), την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 μεταξύ Κάστρου Ρίου και Γέφυρας. Με την αμέριστη στήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων, με τα σχολεία κλειστά για περίπου 3 μήνες, λόγω της πανδημίας COVID-19., κατορθώθηκε να συγκεντρωθούν 16 τόνοι πλαστικών πωμάτων.

Αφιερωμένη ήταν και φέτος η δράση, στην αγαπημένη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Πένη Σακοβέλη, που την εμπνεύστηκε, τη σχεδίασε και την υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια.

Συγχαίρουμε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν και κατάφεραν να μετατρέψουν 16 τόνους άχρηστου πλαστικού σε χρηστικά αντικείμενα. Τα 56 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συγκέντρωσαν 6.162 κιλά πλαστικών καπακιών

Επόμενος στόχος η μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού μιας χρήσης. Ας «νικήσουμε τη ρύπανση από τα πλαστικά» όχι μόνο ανακυκλώνοντάς τα, αλλά μειώνοντας την παραγωγή και κατανάλωσή τους.

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που επωμίστηκαν το «φορτίο» της μεταφοράς, προσπαθώντας πέραν των δυνάμεών τους, και ιδιαίτερα τους κ. κ. Διαλυνά Γιώργο και Βλάχο Γιάννη, τους/τις Δ/ντές/τριες των σχολείων, τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες και όλους όσους μέχρι τώρα συμμετείχαν, για τη συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον με κοινωνική ευαισθησία.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση