Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αλυκή Αιγίου – Επαναπροσεγγίζοντας ένα πολύτιμο οικοσύστημα» και παράλληλες ενημερωτικές δράσεις.

IMG_8144

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγειάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προγραμματίζουν μια σειρά δράσεων με θέμα «Αλυκή Αιγίου – Επαναπροσεγγίζοντας ένα πολύτιμο οικοσύστημα»

Στόχος των δράσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών για τον υδροβιότοπο της Αλυκής του Αιγίου.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν :

  1. Έκθεση φωτογραφίας από τις 5 έως τις 20 Απριλίου 2019 στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου (Μητροπόλεως και Παναγιωτοπούλων γωνία, Αίγιο). Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά 10:00 – 14:00 και 18:00-21:00.

Την Έκθεση καλούνται να επισκεφθούν για μαθητές όλων των βαθμίδων με ελεύθερη είσοδο, με μέγιστο αριθμό τους 30 (επίσκεψη ανά τμήμα – τάξη κάθε σχολείου). Η αναμενόμενη διάρκεια για του μαθητές Δημοτικού είναι  1:45  και  Γυμνασίου – Λυκείου η 1 ώρα.

Πιο συγκεκριμένα η επίσκεψη στην έκθεση περιλαμβάνει:

  • Ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας στο β’ όροφο του κηρίου Παναγιωτόπουλου με παράλληλη ενημέρωση για την ορνιθοπανίδα της Αλυκής – διάρκεια 20-25 λεπτά
  • Ενημερωτική παρουσίαση για τον υδροβιότοπο της Αλυκής – διάρκεια 10-15 λεπτά
  • Εργαστήριο κατασκευής χελιδονοφωλιάς σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία διάρκειας 30-45 λεπτά (για μαθητές Δημοτικού)
  1. Εξορμήσεις στην Αλυκή σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και περιβαλλοντικές ομάδες, οι οποίες απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Οι Εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να επισκεφθούν την Έκθεση Φωτογραφίας με τους μαθητές/τριές τους παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (envir-edu@dide.ach.sch.gr ή 2610 465815) προκειμένου να προγραμματισθούν οι επισκέψεις .

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση