Εγκέφαλος:Κάνε ότι λέω!!

Ο εγκέφαλος είναι το σπουδαιότερο όργανο του σώματός μας! Για να προστατευτεί , καλύπτεται από το  κρανίο (ένα ανθεκτικό κόκαλο που μοιάζει με κουτί) το οποίο είναι πολύ πολύ σκληρό!
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ TΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ | ΠΟΛΙΟΧΝΗ
Αν τον παρατηρήσουμε καλά θα διαπιστώσουμε ότι μοιαζεί πολύ με καρύδι:
ζυγίζει λίγο παραπάνω από 1 κιλό και έχει ανάγκη από ξεκούραση αλλά και από ενυδάτωση για να λειτουργεί σωστά!(άρα δε ξεχνάμε να πίνουμε πολύ νεράκι)!Τα μηνύματα που θέλει να μεταφέρει ο εγκέφαλος στο σώμα μας τα μεταφέρει μέσω των νεύρων!
Νευροδιαβιβαστές: Οι χημικοί αγγελιοφόροι του εγκεφάλου ...
Και τι ακριβώς κάνει;
Δίνει εντολές στα μάτια μας να βλέπουν , στα χέρια μας να πιάνουν , στα αυτιά μας να ακούν, στη μύτη μας να μυρίζει, στα πόδια μας να περπατούν , μας ειδοποιεί νωρίς για να φάμε και να πιούμε, να πάμε τουαλέτα,…. γενικότερα τίποτα δεν γίνεται αν δεν δώσει εντολή ο εγκέφαλός μας.
Για να καταλάβουμε καλύτερα το  σημαντικό του έργο μπορούμε να παιξουμε στο σπίτι το ακόλουθο παιχνίδι:
Χωριζόμαστε σε ομάδες (εγκέφαλος, ταχυδρόμοι-νεύρα, μέλη του σώματος), ο εγκέφαλος λέει στους ταχυδρόμους του – νεύρα, τι θέλει να κάνουν τα μέλη του σώματος και εκείνα πήγαιναν στα μέλη του σώματος και μεταφέρουν το μήνυμα που έστειλε ο εγκέφαλος. Τα μέλη του σώματος με τη σειρά τους, πραγματοποιούν την εντολή που άκουσαν. Έπειτα αλλάζουμε ρόλους και με αυτόν τον απλό και διασκεδαστικό τρόπο κατανοούμε πως το σώμα μας κινείται, αισθάνεται, και δρα.