ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, η σχολική σύμβουλος Γαλλικής κ. Ευτυχία Νικολακοπούλου, παρουσίασε μάθημα θεατρικής παιδείας στα γαλλικά με παρουσίαση στον πίνακα, κλασσικών  Γάλλων θεατρικών συγγραφέων καθώς και θεατρική ορολογίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα είδη του θεάτρου, τις πράξεις και τις σκηνές. Έγινε παρουσίαση των σημαντικότερων έργων του Μολιέρου όπως ( Le malade Imaginaire, Le bourgeois gentilhomme) και του Ρακίνα (Le Cid), μάθαμε για τα είδη του θεάτρου Comedie, tragedie drame και οι  μαθητές δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν για τον Μολιέρο ή  τον Ρακίνα. Στη  συνέχεια παρουσιάστηκαν στα γαλλικά και τα ονόματα αρχαίων Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων μεταξύ των οποίων ο Αισχύλος που στην γαλλική γράφεται Eschyle.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τις καινούριες τους γνώσεις και με την καλή θέληση και πρωτοτυπία της Συμβούλου να τους εντρυφήσει γνώσεις πολιτισμικού εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος.

Για να πούμε την αλήθεια, δεν χρειάστηκε πάνω από μια διδακτική ώρα για να τους  μαθητές της Πάρου να μάθουν το Μολιέρο. Μήπως τελικά χρειάζεται και το κάτι άλλο στην ξενόγλωσση εκπαίδευση;

 

Ευτυχία Νικολακοπούλου

Σχολική Σύμβουλος Γαλλικών

Νοτίου Αιγαίου

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © Δρ Ευτυχία Νικολακοπούλου           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση