ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Στις 29 και 30 Μαίου 2013 η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής κα Ευτυχία Νικολακοπούλου πραγματοποίησε 3 ομιλίες για τους μαθητές και γονείς του 1ου και 2ου δημοτικών  σχολείων Μυκόνου προκειμένου να επιλέξουν οι μαθητές τη Γαλλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα επιλογής τους.

foto-omilia

Το περιεχόμενο της ομιλίας ήταν οι ευκαιρίες που προσφέρει η γαλλική στη ζωή και στην καρίερα των νέων, τα κράτη στα οποία είναι εξαπλωμένη  και οι δυνατότητες εκμάθησής της με διαφορετικές καινοτόμες προσεγγίσεις. Οι αίθουσες του 2ου δημοτικού καθώς και της ΚΔΕΠΑΜ υποδέχθηκαν τους μαθητές και τους γονείς και παράλληλα με την ομιλία έγινε προβολή ειδικής ταινίας από τη Γαλλική Πρεσβεία με τίτλο “Τα Γαλλικά είναι μια τύχη”.Οι Διευθύντριες των 2 δημοτικών σχολείων παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις.
Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι και χειροκρότησαν την εκδήλωση. Το απόγευμα της 20ης Μαίου έγινε ειδική τελετή που αφιερώθηκε στη “Μνήμη του Ζωρζ Μουστακί” και παράλληλα με την ομιλία της, η Δρ Ευτυχία Νικολακοπούλου πρόβαλε ταινία με δύο Γαλλικά τραγούδια Το “Ποδήλατο” “La Bicyclette” με τον Yves Montant  και τη “Μεσόγειο” Méditerrannée” με  τον Georges Moustaki.  Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και όλοι οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων της Μυκόνου.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © Δρ Ευτυχία Νικολακοπούλου           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση