Δ@σκαλο…παιδέματα
5 Νοέ 2012

Ο καθρέφτης (η προπαίδεια του 1)

Συντάκτης: enikakh | Κάτω από: Β τάξη, Διαθεματικότητα

Ήρθε και η σειρά της προπαίδειας του 1. Τα παιδιά την περιμένουν, κάθε φορά, με μεγάλη ανυπομονησία. Για την ώρα μαθαίνουμε μία την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη δηλαδή.

Το ένα ήταν ο καθρέφτης μας. Και φυσικά θυμηθήκαμε την κακιά μητριά στο παραμύθι της Χιονάτης. Πήραμε λοιπόν τον καθρέφτη και απλά κάθε αριθμός έβλεπε τον εαυτό του και φυσικά λέγαμε σιγά σιγά την προπαίδεια.

Τότε μου ήρθε η ιδέα να ρωτήσω τα παιδιά πώς νιώθουν όταν βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Τις απαντήσεις που πήρα δεν τις περίμενα γι΄αυτό έβαλα τον καθρέφτη σε μια γωνιά και σκέφτηκα πως πρέπει να ανοίξει ένας νέος κύκλος συζητήσεων  (με περισσότερη αφοσίωση, ευαισθησία και προσοχή).

Ο καθρέφτης μας

Στη συνέχεια ένα αρκουδάκι κατέβηκε την σκαλίτσα μέχρι να φτάσει στην καρδούλα. Και φυσικά έλεγε κατεβαίνοντας την προπαίδεια…

Η σκαλίτσα μας

Ήρθε και ο Βατραχούλης να μας βοηθήσει.

Ο Βατραχούλης

…και μπλουμ μέσα στη λιμνούλα. Σπλατς!
Click here for more graphics and gifs!

Καλό μπάνιο Βατραχούλη!

Εκεί όμως που έγινε ο μεγάλος χαμός ήταν όταν “παίξαμε” την προπαίδεια μαθαίνοντας να τη λέμε με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο δηλαδή: μία μία μία, μία δύο δύο, μία τρεις τρεις κτλ. Κάθε φορά που λέγαμε μία έπρεπε να χτυπάμε παλαμάκια. Έχανε πόντοόποιος μπερδευόταν . Στο τέλος έχασα…  κι εγώ, πού να σας ταλέω!

Και επειδή θέλαν να παίξουν όλοι, και επειδή έγινε ένας ΧΑΜΟΣ προθυμίας, τι πιο απλό… παίξαμε όλοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έτσι μάθαμε και την προπαίδεια του 1. Την επόμενη βδομάδα βάζουμε πλώρη για την προπαίδεια του 10. Καμιά ιδέα κανείς;

Ετικέτες: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *