Δ@σκαλο…παιδέματα
26 Μαρ 2011

Χελιδονίσματα 2011

Συντάκτης: enikakh | Κάτω από: Άνοιξη, Εκδρομές-επισκέψεις, Ζωγραφική-Κατασκευές
Χελιδονίσματα 2011 (ή συνέχεια της δημοσίευσης “Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις”)

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία , όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα την εκδήλωση «Χελιδονίσματα 2011», για να υποδεχθούμε την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο: φτιάχνοντάς τους μια φωλιά!

Τα υλικά απλά, αλλά ταυτόχρονα και δυσεύρετα! Πηλός, για να αντικαταστήσει το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στις μεγάλες πόλεις, και πολύς ενθουσιασμός! Τα παιδιά με τη βοήθεια εθελοντών της Ορνιθολογικής κατασκευάζουν φωλιές και θα τις πάρουν για να τις τοποθετήσουν σπίτι τους, προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!
 
Μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωσή τους στη Θεσσαλονίκη (Φράγμα της Θέρμης). 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τις οδηγίες και ας ομορφύνουμε το γκρίζο της πόλης μας βάζοντας, όπου μπορούμε χελιδονοφωλιές, για να μην πληροφορούμαστε για τον ερχομό της άνοιξης από τα δελτία ειδήσεων και τα ημερολόγια, αλλά από τον κατεξοχήν προάγγελό της, τα χελιδόνια !!!
 
Για αναλυτικές οδηγίες δείτε εδώ: 
 
Εδώ βρίσκεται και το πατρόν για όσους πιστεύουν ότι μας αξίζει ένας καλύτερος κόσμος:
 
 
Τέλος σας παρουσιάζω τη δική μας φωλίτσα. Μας μένει να επιλέξουμε το μέρος που θα την τοποθετήσουμε για να μην κινδυνεύουν τα χελιδονάκια από τις καιρικές συνθήκες, αν βέβαια μας καταδεχτούν!
 
 

free counters

Ετικέτες: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *