8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ- Εκπαιδευτική εκδρομή στην Τρίπολη.

Κάτω από: ΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ | ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Τρίπολης
Δευτέρα, 9 Μάιος 2022 10:44 πμ |
.jpg

Με αφορμή το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Τρίπολης συμμετείχε σε δράση “An environmental walk” στο πάρκο της Τρίπολης με εισηγήτρια τη Στεφανία Χαρίτου, που μας μύησε στην γοητευτική τέχνη του κινηματογράφου και της σκηνοθεσίας. Οι μαθητές μας έγιναν οι σκηνοθέτες μικρών βίντεο που τράβηξαν ομαδικά με τα κινητά τους και έδωσαν τη δική τους πινελιά σε ένα πάρκο της Τρίπολης. Ένας περίπατος στη φύση στάθηκε αφορμή συζήτησης για την οικολογία, τους φυσικούς πόρους, την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν τα παιδιά να προβληματιστούν πάνω στην αμφίδρομη και δεσμευτική σχέση του φυσικού περιβάλλοντος με τον άνθρωπο, τη στιγμή που οι συνέπειες της οικολογικής κρίσης είναι ορατές.

 Πριν συμμετάσχουμε στη δράση παρακολουθήσαμε τη μικρού μήκους ταινίας Remains: Η ιστορία μιας ντομάτας, σε σκηνοθεσία στο Cineville Τρίπολης. 

“Remains”
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Χατζή, Εμμανουέλα Κυριακοπούλου

Μέσα από τις αφηγήσεις επτά διαφορετικών ατόμων, το καθένα από έναν διαφορετικό τομέα της αλυσίδας παραγωγής, χαράζεται το αποτύπωμα της σπατάλης τροφίμων στην ελληνική πρωτεύουσα. Ακολουθώντας το ταξίδι μιας ντομάτας από το χωράφι μέχρι τον πάγκο, μια ακτιβίστρια, ένας ιδρυτής κοινωνικής κουζίνας, ένας σεφ, μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ και τρεις εκπρόσωποι οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα σε διαφορετικά στάδια του ταξιδιού της τροφής, δίνουν ο καθένας την δική του ερμηνεία πάνω στα αίτια που οδηγούν εκατομμύρια τόνους τροφής στις χωματερές, στην συσχέτιση του φαινομένου με την κρίση, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού υπερκαταναλωτισμού καθώς και στις λύσεις που προτείνουν.

http://redirectproject.comΔεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.