Συγκομιδή χαρουπιών και παρασκευή χαρουπόμελου

Την προηγούμενη εβδομάδα στο εργαστήριο γεωπονίας του σχολείου μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και της Δ΄ λυκείου πραγματοποίησαν συγκομιδή καρπών από τις χαρουπιές που υπάρχουν στο αγρόκτημά μας.

Η χαρουπιά είναι ένα αειθαλές αιωνόβιο δέντρο και διαθέτει πυκνό και γυαλιστερό στρογγυλό φύλλωμα. Τα χαρούπια ωριμάζουν και είναι έτοιμα για συγκομιδή όταν ο φλοιός αποκτά το καστανό χαρακτηριστικό χρώμα κατά την περίοδο του φθινοπώρου από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Τα χαρούπια που συγκεντρώθηκαν ήταν αρκετά και έτσι οι μαθητές ασχολήθηκαν με την παρασκευή χαρουπόμελου. Δύο κουταλιές χαρουπόμελου την ημέρα μπορούν να φέρουν εμφανή αποτελέσματα στην καθημερινή μας διατροφή. Το χαρουπόμελο μπορεί να υποκαταστήσει εξαιρετικά άλλα γλυκαντικά, όπως προϊόντα με ζάχαρη και άλλα πρόσθετα. Τελευταία όλο και πιο συχνά, συναντάμε σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, παράγωγα του χαρουπιού όπως το χαρουπόμελο και το χαρουπάλευρο

1 2 3 4 5 6 7 8 10