Πρόσκληση για συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία

what is social work 292x300

 

Πρόσκληση για συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία
του ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω

Κύριος σκοπός των υποστηρικτικών παρεμβάσεων μας ως κοινωνικοί λειτουργοί του ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω, είναι να ενδυναμώσουμε και να αναπτύξουμε εκείνες τις δεξιότητές και τους «προστατευτικούς» παραγόντοντες στη ζωή των μαθητών/-τριών μας, ώστε να επενδύσουν απρόσκοπτα στον μαθητικό τους ρόλο και να αδράξουν τις ευκαιρίες του μέλλοντος, με όρους ασφάλειας, κατανόησης και αποδοχής. Προσδοκώντας να αντιμετωπίσουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους, ως μέλη της σχολικής κοινότητας, τις σύνθετες προκλήσεις της ζωής, στοχεύουμε με τη βοήθεια των εργαλείων της κοινωνικής εργασίας να συμβάλουμε στην ολιστική ενίσχυση της ευημερίας τους, μειώνοντας τους παράγοντες «διακινδύνευσης». Σας καλούμε λοιπόν για συνεργασία, ώστε αναγνωρίζοντας και ενώνοντας τις δυνάμεις μας, να πραγματώσουμε τα παραπάνω μαζί, το φετινό σχολικό έτος 2021-22.

Γονείς, κηδεμόνες, σημαντικοί Άλλοι, αξιόπιστοι ενήλικες αλλά και υπηρεσίες, δομές και φορείς, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καθημερινά στο τηλέφωνο 210-5696069,
για τους/-ις μαθητές/-τριες του Γυμνασίου με την κοινωνική λειτουργό Μαρίνα Γκούβερη τις ώρες 9:00-13:30 και
για τους/-ις μαθητές/-τριες του Λυκείου με την κοινωνική λειτουργό Αργυρώ Κονταράκη τις ώρες 8:00-12:30.
Σημείωση: στην παρούσα χρονική περίοδο, πριν τις προγραμματισμένες συναντήσεις, είναι απαραίτητο να έχετε δηλώσει ως επισκέπτης στο EDUPASS Πλατφόρμα edupass | GOV.GR

Μακροπρόθεσμος στόχος μας ως κοινωνική υπηρεσία είναι να συμβάλλουμε σταθερά και με ακεραιότητα στην εξέλιξη της σχολικής κοινότητας του ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω ως έναν εκπαιδευτικό τόπο όπου:
● θα αναγνωρίζεται η εγγενής αξία και αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων,
● θα προωθούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα ,
● θα προωθείται η κοινωνική δικαιοσύνη και η αποφυγή πρόκλησης βλάβης,
● θα αμφισβητούνται ενεργά οι διακρίσεις και θα γίνεται σεβαστή η διαφορετικότητα
και ο ατομικός αυτοπροσδιορισμός,
● θα επενδύουμε σε δράσεις που οδηγούν στην πρόσβαση σε ισότιμους πόρους,
● θα οικοδομείται η αλληλεγγύη,
● θα γίνεται σεβαστή η εμπιστευτικότητα και η ιδιωτική ζωή,
● θα προωθείται το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στη συμμετοχή,
● θα αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι ως ολοκληρωμένα άτομα με βιολογικές,
ψυχολογικές, κοινωνικές και πνευματικές διαστάσεις ζωής.

                                                                     Επιμέλεια: Μαρίνα Γκούβερη κοινωνική λειτουργό

 

 

Καθήκοντα και αρμοδιότητες/ορισμός/δεοντολογία

social work case management guide

 



Λήψη αρχείου

 

 

 

 

Οδηγοί  – εγχειρίδια –  φυλλάδια

health visitor job description 570x322

 



Λήψη αρχείου

 

social work blogs CU

 

 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

  • Με το αντίγραφο του πτυχίου σας εγγράφεστε στον ΟΑΕΔ για κάρτα ανεργίας και πρόσβαση στις υπηρεσίες εξεύρεσης εργασίας.
  • Δυνατότητα εγγραφής στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ σε ειδικότητα που σας ενδιαφέρει στις οποίες εργάζεσαι σε πλαίσιο αντίστοιχο της ειδικότητας σου, παρακολουθείς παράλληλα θεωρητικά μαθήματα και αμοίβεσαι. Διάρκεια φοίτησης 2 χρόνια.
  • Δυνατότητα παρακολούθησης προκήρυξης θέσεων με επιδότηση για την δημιουργία δικής σου επιχείρησης ή της πρόσληψης σου σε επιχείρηση η οποία θα επιδοτηθεί προκειμένου να σε προσλάβει.
  • Αναζήτηση εργασίας στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα,
  • Επανεγγραφή σε ΕΠΑΛ ή ΕΝΕΕΓΥΛ της επιλογής σου, σε διαφορετικό τομέα. Σε αυτήν την περίπτωση η εγγραφή σου γίνεται στην Β τάξη του Λυκείου και εξαιρείσαι από τα μαθήματα γενικής παιδείας. Διάρκεια φοίτησης 2 ή 3 χρόνια αντίστοιχα.
  • Εγγραφή σε δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ σε ειδικότητα που σε ενδιαφέρει σχετική με το πτυχίο σου ή διαφορετική σε περίπτωση που επιθυμείς. Διάρκεια φοίτησης 2 χρόνια.
  • Διακοπή αναβολής στράτευσης για τους άρρενες αποφοίτους σε περίπτωση που δεν συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Σε περίπτωση που επιθυμείς περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές σου είμαστε στην διάθεση σου, τις ημέρες και τις ώρες που λειτουργεί το σχολείο. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2105447255-2105696069.  

Παράλληλα μπορείς να αναζητάς πληροφορίες στο διαδίκτυο στις αντίστοιχες σελίδες των φορέων που επιθυμείς. Όπως eservices.oaed.gr, alfavita.gr, education.gr, edu.klimaka.gr, esamea.gr,dikaiologitika.gr.

Αντίστοιχα για υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα τηλέφωνα : 116111 (γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων),1034 (γραμμή βοήθειας για την κατάθλιψη), 197 (Τηλ. γραμμή άμεσης κοινωνικής βοήθειας),2107222333 (Γραμμή ΣΟΣ Αιγινήτειου), 1018 (γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία),15900 (γραμμή ισότητας),2105234737(γραμμή οικογενειακής συμβουλευτικής του ΨΝΑ) και 197 ( Εθνικό κέντρο άμεσης κοινωνικής βοήθειας)

                                Η Κοινωνική Λειτουργός

                                   Αργυρώ Κονταράκη

 

 

 

Ειδικότητες Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης

λήψης 1

 

 



Λήψη αρχείου

 

 

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

 

gender equality 1200x486 1

 



Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση