Μαγειρική – πασχαλινά τσουρέκια

Ώρα για  …φαγητό, ή για …μαθηματικά, ή μήπως για … διασκέδαση;;; Σίγουρα ώρα για όμορφες αναμνήσεις στην κουζίνα με γονείς και αδερφάκια.

Σήμερα θα δοκιμάσουμε μια πιο απλή συνταγή για τσουρέκια της φίλης μου της Ανδριανής, μιας και οι μικροί μας φίλοι δε φημίζονται για την υπομονή τους.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. μαγιά
  • 3 κουτιά (από το ζαχαρούχο) χλιαρό νερό
  • 2 κουτιά καλαμποκέλαιο
  • 2 κουτιά ζάχαρη
  • 4 αυγά και 1 για το άλειμμα από πάνω
  • 1 μπέικιν
  • μαχλέπι, κακουλέ, μαστίχα
  • 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • 2,5 και κάτι κιλά αλεύρι

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί. Προσθέτουμε τα στερεά στη συνέχεια. Ζυμώνουμε τα υλικά σε μια βαθιά λεκάνη. Δε θέλουν φούσκωμα. Μόνο στο τέλος τα αφήνουμε στο ταψί για λίγη ώρα πριν τα ψήσουμε.

Αλείφουμε με πινέλο χτυπημένο αυγό για να πάρουν όμορφο χρώμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι, αν θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.

Θα μοσχοβολήσει Πάσχα όλο το σπίτι!!! Καλή επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση