Υλικά

  • 3 ασπράδια
  • 250gr άχνη
  • 1 βανίλια (-2)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 300gr τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα

 Εκτέλεση

  • Κάνουμε μαρέγκα από τα ασπράδια (έτσι ώστε να κόβεται με το μαχαίρι)
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά πάντα χτυπώντας την μαρέγκα με την άχνη
  • Βάζουμε στην άκρη 2-3 κουτ. σούπας από το μίγμα για να πασαλείψουμε αργότερα τα μπισκοτάκια
  • Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτουμε τα αρωματικά και περίπου ? των τριμμένων φουντουκιών (ή αμυγδάλων)
  • προσθέτουμε μόνο τόσα φουντούκια στη συνέχεια ώστε το ζυμάρι μόλις να σταματήσει να κολλάει
  • Με τον πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε πάχος περίπου 1εκ (για να μην κολλήσει μπορούμε να απλώσουμε από κάτω άχνη ή φουντούκια τριμμένα)
  • κόβουμε με κούπες τα αστεράκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
  • πασαλίβουμε με την μαρέγκα που είχαμε κρατήσει
  • ψήνουμε στους 130-150 βαθμούς (πάνω ? κάτω) για 30 με 40 λεπτά