ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο αρκετές ενημερωτικές εκδηλώσεις  και εκπαιδευτικές δράσεις.

*Αρχικά  προσκλήθηκε  ο γυναικολόγος κ. Κουμπής για να ενημερώσει τους μαθητές του σχολείου για το AIDS και την προφύλαξη τους από αυτό και τα άλλα αφροδίσια νοσήματα.

* Καθηγητές του σχολείου συμμετείχαν στο επιμορφωτικό σεμινάριο για την παροχή των πρώτων βοηθειών που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και το γυμνάσιο Καλλιμασιάς.Λήψη αρχείου

*Αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών εκπροσώπησαν το σχολείο μας στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Κώστα Περρίκο που διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο το δημοτικό σχολείο Καλλιμασιάς. .

* Δυο ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν.

–Πρώτα μαθητές της Β’  τάξης  με πρωτοβουλία και διοργάνωση της καθηγήτριας κ. Βαράκλα Πολυξένης επισκέφθηκαν το δικαστήριο της Χίου, εκεί  παρακολούθησαν τις εργασίες του μονομελούς πρωτοδικείου.

–Η άλλη επίσκεψη έγινε στη βιβλιοθήκη Κοραής, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και στη λαογραφική συλλογή Αργέντη. Η ομάδα των μαθητών του σχολείου που εκπονεί το πολιτιστικό πρόγραμμα η «πολιτισμική Χίος μέχρι την αρχή του 20ου αιώνα»  επισκέφτηκε  τα Γενικά Αρχεία του Κράτους,  όπου οι υπεύθυνοι παρουσίασαν στους μαθητές το έργο και την σημασία των αρχείων για την καταγραφή της τοπικής και όχι μόνο ιστορίας. . Ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που ακολούθησε εκεί με τον κ. Μελαχροινούδη Δημήτρη, ο οποίος έδωσε στην ομάδα πολύτιμες πληροφορίες για την εβραϊκή κοινότητα της Χίου από τις προσωπικές του έρευνες.

Αφήστε μια απάντηση