Η αξία της Ιστορίας

Aπό το παρελθόν στο παρόν

Βακαλάος με Σάλτσα από Πετιμέζι

Νοέ 201629
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτά μπατουνάκια, μήκους 3 εκατοστών το πράσο. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το πράσο.

Αλατοπιπερώνουμε το βακαλάο και τον αλευρώνουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα φιλέτα του βακαλάου (δύο κάθε φορά), απ΄όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πετάμε το μισό λάδι από το τηγάνι και σωτάρουμε τα πράσα. Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το ξίδι και καατόπιν με το κράσι. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας.

Ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα για να πάρουν γεύση και σερβίρουμε με ρύζι, λαχανικά ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για 4 άτομα)

  • 8 φιλέτα βακαλάου
  • 1 πράσο (το λευκό)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι
  • 3 κ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κ. σούπας ξίδι
  • 2 κ. σούπας κρασί κόκκινο
  • 2-3 κλων. άνηθο
  • 2-3 κλων. μαϊντανό
από κάτω από: Συνταγές, Το παρελθόν ζει στο παρόν| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βακαλάος με Σάλτσα από Πετιμέζι    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων