Η αξία της Ιστορίας

Aπό το παρελθόν στο παρόν

Βακαλάος με Σάλτσα από Πετιμέζι

Νοέ 201629
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτά μπατουνάκια, μήκους 3 εκατοστών το πράσο. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το πράσο.

Αλατοπιπερώνουμε το βακαλάο και τον αλευρώνουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα φιλέτα του βακαλάου (δύο κάθε φορά), απ΄όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πετάμε το μισό λάδι από το τηγάνι και σωτάρουμε τα πράσα. Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το ξίδι και καατόπιν με το κράσι. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας.

Ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα για να πάρουν γεύση και σερβίρουμε με ρύζι, λαχανικά ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για 4 άτομα)

  • 8 φιλέτα βακαλάου
  • 1 πράσο (το λευκό)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι
  • 3 κ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κ. σούπας ξίδι
  • 2 κ. σούπας κρασί κόκκινο
  • 2-3 κλων. άνηθο
  • 2-3 κλων. μαϊντανό

Αφήστε μια απάντηση



Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων