Λέσχη Ανάγνωσης – Θεατρικό εργαστήρι Γυμνασίου Καλλιθέας
2 Δεκ 2018

Το Γυμνάσιο Καλλιθέας στο 7ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος-Αρχαία Μεσσήνη 2018

Συντάκτης: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ | Κάτω από: 2017-18 "ΟΡΝΙΘΕΣ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, είναι μια θεατρική παράσταση που παρουσιάστηκε από το Γυμνάσιο Καλλιθέας στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, στα πλαίσια του “7ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος-Αρχαία Μεσσήνη 2018”.

Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης – 7ο Νεανικό Φεστβάλ Αρχαίου Δράματος

Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά. 2018_Προκήρυξη 7ου Φεστιβάλ (για θεατρικές ομάδες σχολείων)

Με αυτήν την παράσταση έκλεισε ο κύκλος μιας ευχάριστης διαδρομής – εξερεύνησης στο χώρο της Μουσικής, του Θεάτρου και του Πολιτισμού, που ξεκίνησε το σχολικό έτος  2016-17 και ολοκληρώθηκε το 2017-18 .

Παρουσιάστηκε το αυθεντικό κείμενο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Βασίλη Ρώτα και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Το έργο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 414 π.Χ.  στα Διονύσια, χαρίζοντας στο δημιουργό του το δεύτερο βραβείο. Η υπόθεση έχει ως εξής:  Δύο  μεσήλικες Αθηναίοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, απογοητευμένοι από τη ζωή και τα δικαστήρια της Αθήνας, εγκαταλείπουν την πόλη τους. Πείθουν όλα τα πουλιά να δημιουργήσουν μια νέα πόλη στους αιθέρες, με το όνομα Νεφελοκοκκυγία. Έτσι, αποκτούν τον έλεγχο όλων των επικοινωνιών ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους… με απρόβλεπτες βέβαια συνέπειες…

Ήταν τιμή για εμάς αλλά και μια σπουδαία εμπειρία, να είμαστε μία από τις εννιά θεατρικές ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό το Διεθνές Φεστιβάλ.

Η θεατρική αυτή παράσταση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Λέσχη Ανάγνωσης – θεατρικό εργαστήρι» στο οποίο για το σχολικό έτος 2017-18 ήταν υπεύθυνοι οι εκπαιδευτικοί Καραγιαννίδου Ελισάβετ, Χάιδα Χρυσάνθη,  Παναγιωτίδης Σάββας και Χαïτίδου Χρυσούλα. Τη μουσική διδασκαλία έκανε ο εκπαιδευτικός Πετρίδης Βασίλειος.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν και την προσήλωσή τους στους στόχους της ομάδας!

Η ομάδα μας

Τους ευχόμαστε ολόψυχα να πραγματοποιούν τα όνειρά τους!

Ετικέτες:

Τα σχόλια είναι κλειστά.