elonoufri's blog

σχολικές δραστηριότητες/προγράμματα

εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

Απρ 201823
  1. Το μήνα Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος σχολικής δραστηριότητας “Προβλήματα φτώχειας & ανθρώπινα δικαιώματα ως πηγή έμπνευσης θεατρικού έργου”:

ξενοδοχείο “Ποσειδώνιο” υδραίικα Πειραιάς

1)επίσκεψη στην έκθεση “Λαζαρίδη”,σκηνογράφου της “Εθνικής λυρικής σκηνής”,η οποία φιλοξενούνταν στο πολιτιστικό κέντρο “Σταύρος Νιάρχος”στο Παλαιό Φάληρο. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή το ανέβασμα της παράστασης “Ωρίων” από τη θεατρική ομάδα των δύο περιβαλλοντικων προγραμμάτων του σχολείου,αφού εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τα παιδιά για το εικαστικό μέρος της θεατρικής παράστασης και την τεχνολογία της σκηνής. Άλλωστε το 2017 λάβαμε το πρώτο βραβείο για τα σκηνικά της “Λεμοναυλής”στο διαγωνισμό “μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο” του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Στον ίδιο διαγωνισμό λαμβάνουμε μέρος και το 2018,τον Απρίλιο.

2)Στο “εθνικό αρχαιολογικό μουσείο Αθήνας” & στο “μουσείο Ακρόπολης” οι μαθητές γνώρισαν και μελέτησαν σημαντικά εκθέματα που ανήκουν στο αρχαιοελληνικό παρελθόν με ιδιαίτερη εστίαση στις δημιουργίες της κλασικής Αθήνας.Μέσα από τη μελέτη των έργων τέχνης βίωσαν τις αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού,τις οποίες συμβολίζουν και αναδεικνύουν τόσο ο χώρος της Ακρόπολης όσο και τα δημιουργήματα που βρέθηκαν εκεί.Αυτές οι αξίες (της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της έφεσης για αρμονία, της αγάπης για την τέχνη, της ισονομίας, του σεβασμού στον άνθρωπο και στο κάλλος) ενέπνευσαν τους σύγχρονους ανθρώπους τόσο στο να συλλάβουν και να περιγράψουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και στο να αγωνιστούν για την υπεράσπισή τους.

εθνικό αρχαιολογικό μουσείο αθήνας
(το νεοκλασικό κτίστηκε το 1960)

εθνικό αρχαιολογικό μουσείο αθηνας (όλα τα παραπάνω)

μουσείο Ακρόπολης

μέγας Αλέξανδρος
μουσείο Ακρόπολης

Αθηνά

η πρόκνη & ο γιος της ίτυς 430 π.χ.

ακρωτήριο αετώματος Παρθενώνα

akropolis museum

 

 

3)στο αστεροσκοπείο Πεντέλης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων