Κατασκευή στολιδιών από ζυμάρι

Τι πιο όμορφο αυτή την εποχή του χρόνου απο το να φτιάξουμε δικά μας στολιδάκια μαζί με τους μαθητές μας. Τα πράγματα είναι απλά!Τα στολίδια αυτά δε σπάνε και μπορούμε να τα κρατήσουμε για χρόνια! Ορίστε και η συνταγή μας:

Για 10 στολίδια:
1/4 της κούπας αλέυρι
2/4 της κούπας αλάτι ψιλό
περίπου 6 κουταλιές νερό

Ανοίγουμε φύλλο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε με κουπ πατ ή το μαχαίρι. Δεν ξεχνάμε να κάνουμε την τρύπα , γιατί διαφορετικά μετά το ψήσιμο δε γίνεται.
Τοποθετούμε τα στολίδια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί πάλι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για μια ώρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάφουμε. Μπορούμε να τα βάψουμε με μανό ή τέμπερα και μετά να τα περάσουμε με κόλλα και να ρίξουμε χρυσόσκονη.

Έτοιμα τα στολιδάκια μας!!

 

Μπορούν να γίνουν και υπέροχα μπρελόκ..

 

Τα στολίδια μας είναι έτοιμα να ομορφύνουν το δεντράκι μας!!

 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση