Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Ζωγραφίζοντας στο whiteboard

niki-page-001
Ψαράκια, καρδούλες, στρόβιλοι, ήλιοι, λουλούδια, γλάροι. Ένας ψηφιακός πίνακας ζωγραφικής από παιδιά του νηπιαγωγείου μας. Άνοιξη και καλοκαίρι μπλέκονται αρμονικά και μας γεμίζουν χαρά! 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ “Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ”, ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Η Αριάδνη, η πλαγγόνα σας καλεί να παίξετε ένα διαδικτυακό παιχνίδι και να γνωρίσετε τους φίλους της τα αγάλματα στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΜΙΑ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Η Καρυάτιδα του Βρετανικού Μουσείου, θέλει να επιστρέψει σπίτι της. Όπως και πολλά άλλα εκθέματα που βρίσκονται σε ξένους τόπους, ύστερα από αρπαγή τους. Ο μουσικοσυνθέτης Ares Καλογερόπουλος δίνει φωνή στα αγάλματα για να πουν δυνατά την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Παρακολουθείστε το βίντεο ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο:

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Ποιός ήταν ο Αντώνης Μπενάκης; Πως ίδρυσε ο Τρελαντώνης το Μουσείο Μπενάκη. Παρακολουθείστε το βίντεο και γνωρίστε το Μουσείο Μπενάκη ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Βράδυ στο Μουσείο Μπενάκη. Mες στο σκοτάδι ένα αεροπλάνο πετάει μέσα στις αίθουσες. Ποιος το οδηγεί; Παρακολουθείστε το βίντεο και βρείτε ποιος οδηγεί το αεροπλάνο. Ένα θα σας πούμε. Είναι πολύ γνωστός και αγαπημένος.
Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΤΡΑΓΟΥΔΙ “ΜΕΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ”, ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Στις 18 Μαίου γιορτάζουμε την Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Τραγουδήστε δυνατά “Μες το Μουσείο” από την Λιλιπούπολη του Μ. Χατζιδάκι ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: