Έντομα λίγα λόγια…

Καλημέρα παιδιά, θυμόσαστε όταν πολλές φορές σας έλεγα ζουζούνια μου;

Αυτή την εβδομάδα λοιπόν θα μιλήσουμε και θα μάθουμε πολλά πράγματα για τα ζουζούνια Όχι εσάς χα χα χα αλλά για τα πραγματικά ζουζούνια , που λέγονται κανονικά, έντομα.

Μπορείτε να βγείτε στην αυλή μια βόλτα και εκεί που βλέπατε τα όμορφα λουλουδάκια τώρα να ψάξετε για διάφορα έντομα όπως μυρμήγκια, μέλισσες, πασχαλίτσες, πεταλούδες, ακρίδες, αράχνες. Μπορεί να σας βοηθήσει για αυτό η μαμά, εάν έχει έναν μεγεθυντικό φακό. Να παρατηρήσετε από πολύ κοντά, πόσα πόδια έχουν, πόσα μάτια και πως είναι το σώμα τους.

Θα δείτε ότι είναι πολύ-πολύ μικρούτσικα. Το σώμα τους αποτελείται από τρία μέρη το κεφάλι, το θώρακα και την κοιλιά. Κάποια έντομα έχουν φτερά και κάποια όχι, κάποια έντομα είναι μεγάλα και κάποια μικρά, κάποια έχουν κεντρί και κάποια όχι. Επίσης υπάρχουν τα ωφέλιμα έντομα και τα βλαβερά. Μπορείτε να σκεφτείτε ποια είναι τα ωφέλιμα έντομα; Μπράβο, ξέρω ότι μπορείτε το έχουμε πει και στο σχολείο, ωφέλιμα έντομα είναι η μέλισσα που μας δίνει  το υπέροχο μέλι. Αλήθεια τρώτε μέλι,  το πρωί στο σπίτι, που είναι πολύ υγιεινό; Η πεταλούδα που με τα πόδια της μεταφέρει τη γύρη των λουλουδιών. Βλαβερά έντομα παιδιά είναι το κουνούπι που μας τσιμπάει, η μύγα που την κυνηγάτε στο σχολείο όταν μας ενοχλεί, η αράχνη και πολλά άλλα.

Δείτε αυτό το υπέροχο βίντεο για τα έντομα, για να μάθετε περισσότερα. Πατήστε πάνω στην λέξη έντομα και θα παίξει το βίντεο.

Αυτά για σήμερα δεν θα σας κουράσω άλλο.

Αν θέλετε, κάποια άλλη στιγμή, παίξτε αυτό το παιχνίδι έχει ενδιαφέρον.

Η λέξη έντομο αρχίζει από το γράμμα Ε, πέστε μου λοιπόν αφού σκεφτείτε λεξούλες που αρχίζουν από το γράμμα Ε. Η μαμά Θα σας βοηθήσει. Θα της γράψει σε ένα χαρτί, εσείς θα βρείτε το γράμμα Ε και θα το βάλετε σε ένα κύκλο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο παιχνίδι και με άλλα γράμματα της αλφαβήτας. Είμαι πολύ χαρούμενη που τα καταφέρατε.

Μην ξεχνάτε αυτά που κάναμε στο σχολείο ,μαζεύουμε τα παιχνίδια μας και πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας όταν πάμε τουαλέτα και πριν φάμε.

 

Με αγάπη η κυρία Ρίτσα