Ήρθε ο Μάιος!

Γεια σας παιδάκια,

τι κάνετε; Πέρασε η Πρωτομαγιά. Ήρθε ο Μάιος, ο πιο όμορφος και χρωματιστός μήνας του χρόνου. Όλα γύρω μας ανθίζουν και πρασινίζουν, γιατί η φύση φοράει τα καλά της. Ο καιρός γίνεται πιο ζεστός. Τα αποδημητικά πουλιά, όπως τα χελιδόνια και  οι πελαργοί έχουν φτιάξει τις φωλιές τους μόνα τους από κλαδιά και φύλλα. Δίπλα στο σχολείο μας έχετε δει που έρχεται ένας πελαργός και περπατάει για να βρει υλικά για τη φωλιά του; Υπάρχει κάποιο από τα παιδιά πέρυσι που να τον θυμάται; Για να τον δεις πρέπει να είσαι ήσυχος και από μακριά, για να μη φοβηθεί και φύγει. Θέλω να μου πείτε, ποιος έχει δει χελιδόνι ή πελαργό και που έχουν κάνει φωλιά.

Ήξερες ότι ο Πελαργός κοιμάται όρθιος με το ένα πόδι ψηλά;

 

ΑΙΝΙΓΜΑ

“Από πάνω σαν τηγάνι, από πίσω σαν ψαλίδι και από κάτω σαν βαμβάκι”, τι είναι;

Μα φυσικά το χελιδόνι!!!!

 

 

 

Επίσης, θα ήθελα να ασχοληθούμε με τα λουλούδια. Όπως εμείς, έτσι και τα λουλούδια έχουν ονόματα και πολλά, πολλά χρώματα. Πάμε να γνωριστούμε λοιπόν και να μου πείτε ποιο είναι το αγαπημένο σας…

Πώς ονομάζεται αυτό το όμορφο λουλούδι;

Ονομάζεται Ντάλια.

Πώς ονομάζεται αυτό το λουλούδι;

Είναι μια μαργαρίτα.

Τι χρώμα είναι αυτό το λουλούδι;

Είναι μία κόκκινη Παπαρούνα.

Τι χρώμα είναι αυτό το λουλούδι;

Είναι μία μοβ Λεβάντα και μυρίζει πολύ όμορφα.

Πώς λέγεται αυτό το λουλούδι;

Είναι ένα τριαντάφυλλο και υπάρχει σε πολλά χρώματα όπως θα δείτε πιο κάτω σε ροζ και άσπρο.

Μέχρι την επόμενη φορά…. η κυρίας η Ρίτσα!!!

 

Μήνυμα για τους γονείς:
Μια ιδέα, που θα ήθελα να σας παροτρύνω να κάνετε, είναι, εφόσον νιώθετε ασφαλείς, να βγείτε στις αυλές σας ή κάπου κοντά στο σπίτι σας και να μαζέψετε μαζί με τα παιδιά σας λουλούδια. Σε αυτήν την εποχή της απομόνωσης λόγω του κορωνοϊού και μιας και ζούμε στην επαρχία, δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να έρθουν πιο κοντά στη φύση, να ανακαλύψουν το περιβάλλον γύρω τους να κάνουν ερωτήσεις και να δουλέψουν την φαντασία και την περιέργεια τους με τα χρώματα και τα σχήματα των λουλουδιών.

 

Τις φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τις βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους: