Πολιτιστικό πρόγραμμα

Τη φετινή σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Λάππα υλοποιείται πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: «Θεατρικό Εργαστήριο: Γνωριμία με το νεοελληνικό θέατρο και την ελληνική πραγματικότητα της δεκαετίας του ΄60 μέσα από το έργο “Η Κόμισσα της Φάμπρικας” των  Ασημάκη  Γιαλαμά – Κώστα  Πρετεντέρη»

 Το έργο πρωτοπαίχτηκε στο θέατρο το 1966. Στην θεατρική παράσταση συμμετείχαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, γνωστοί ηθοποιοί όπως η Μάρω Κοντού, ο Στέφανος Ληναίος, ο Νίκος Ρίζος και η Σμάρω Στεφανίδου. Αργότερα, το 1969, γυρίστηκε σε ταινία με πρωταγωνιστές την Άννα Φόνσου, την Μαρίκα Κρεββατά, τον Στέφανο Ληναίο, τον Νίκο Ρίζο κ.α

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Σε μια μεγάλη αυλή κατοικούν τρία ξαδέλφια που έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο: Χρήστος Δελημάνης. Ο πρώτος είναι αστυφύλακας, ο δεύτερος κομμουνιστής και μόνιμα άνεργος, και ο τρίτος είναι ένας σεσημασμένος μικροαπατεώνας. Μια μέρα, ο αστυφύλακας Δελημάνης συλλαμβάνει μια όμορφη κοπέλα, την Έφη, επειδή είχε μπει κρυφά στο σπίτι του εραστή της αδελφής της, για να κλέψει κάποια ερωτικά γράμματα. Η Έφη ξεφουρνίζει ένα σωρό ψέματα ως προς το ποια είναι, αλλά στην πραγματικότητα είναι η ανηψιά του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, κι έτσι ο τυχερός αστυφύλακας Δελημάνης μετατίθεται στη Γενική Ασφάλεια, γίνεται δεκτός στη Σχολή Υπαστυνόμων και τέλος κερδίζει και την καρδιά της κοπέλας.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *