Ενίσχυση Σχολικής Ετοιμότητας και ομαλή προσαρμογή στο Δημοτικό Σχολείο

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Ενίσχυση Σχολικής Ετοιμότητας και ομαλή προσαρμογή στο Δημοτικό Σχολείο».

Η δασκάλα της Α΄ τάξης, Ελένη Μπαλτά και οι μαθητές/τριες της υποδέχθηκαν αρχικά στην τάξη τους τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Κωστελίδου Αναστασία με την οποία έγινε γνωριμία και παιχνίδια φωνολογικής επίγνωσης. Έπειτα, το τμήμα ανέλαβε η Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης κα Ευγενία Νιάκα, η οποία έδωσε στα παιδιά σταθμισμένα τεστ μέσω των οποίων  διαπιστώθηκε η σχολική ετοιμότητα των παιδιών.

Λίγο αργότερα, υποδεχθήκαμε και τους γονείς των μαθητών/τριων  μας στους οποίους έγινε επιμόρφωση σχετικά με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα παιδί για να είναι έτοιμο για την Α΄ τάξη. Συγκεκριμένα, μας μίλησε για αδρή και λεπτή κινητικότητα, τρόπους λαβής μολυβιού, είδη νοημοσύνης κ.α. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε ήταν πως κάθε παιδί είναι διαφορετικό, έχει το δικό του τρόπο και χρόνο μάθησης και πρέπει να είναι αποδεκτό από όλους παρά τις όποιες αδυναμίες. Τέλος, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις συντονίστριες ατομικά, συζητώντας τους όποιους προβληματισμούς τους.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση, τα πρωτάκια μας για τη συνεργασία, το προσωπικό του σχολείου για την προετοιμασία και ιδιαίτερα τις Συντονίστριες Εκπαίδευσης για την τιμή που μας έκαναν.