ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 4 ΠΡΑΞΕΩΝ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 4 ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΥΣ



Λήψη αρχείου

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (διορθωτική διδασκαλία)



Λήψη αρχείου

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (διορθωτική διδασκαλία 2)



Λήψη αρχείου

2 σκέψεις στο “ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 4 ΠΡΑΞΕΩΝ

  1. ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 4 ΠΡΑΞΕΩΝ
    1) Το ψυγείο κοστίζει 5×85=425€
    2) Θα πληρώσει 1.350-580=770€ σε 5 δόσεις, άρα η κάθε δόση 770:5=154€
    3) Χρειάζεται την εβδομάδα 65×45=2.925 κιλά αλεύρι, άρα σε 4 εβδομάδες χρειάζεται 2.925×4=11.700 κιλά αλεύρι
    4) Πλήρωσε 400×2=800€ για τα χαλιά και 67€ για το λαμπατέρ, άρα συνολικά 400+67=467€
    5) α) Τη δεύτερη εβδομάδα κόπηκαν 3.683-396=3.287 εισιτήρια, άρα συνολικά τις δύο εβδομάδες κόπηκαν 3.683+3.287=6.970 εισιτήρια
    β) Συνολικά τις δύο εβδομάδες εισπράχτηκαν 6.970×8=55.760€
    6) Το κιβώτιο περιέχει 100×25=2.500 καλαμάκια
    7) Το κάθε βαρέλι χωράει 1.500:5=300 κιλά κρασί
    8) Όλη η ποσότητα ήταν 275+50=325 κιλά και μπήκε σε τελάρα των 9 κιλών. Γνωρίζουμε ότι: 325=36×9+1, άρα χρησιμοποιήθηκαν 36 τελάρα για τα 324 κιλά και ένα τελάρο για το ένα κιλό που περίσσευε, οπότε συνολικά 37 τελάρα
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΡΤΟΥΛΑΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων