Στο 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων

Το 6ο Δημ. Σχολείο στο 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων του Δήμου Η. Π. Νάουσας

Με μία πρωτοποριακή και εντυπωσιακή πρόταση, όπως χαρακτηρίστηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Βασιλείου, συμμετείχε το σχολείο μας σε έναν “θεσμό” που μετράει φέτος την 4η χρονιά υλοποίησής του.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Νάουσας και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά  να παρουσιάσουν δημόσια μέσα από την ολομέλεια του «Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων» τις δικές τους απόψεις, επιθυμίες, προτάσεις.

Οι μικροί/ές μαθητές/τριες  του Σχολείου μας, ως συνειδητοποιημένοι μελλοντικοί πολίτες, πρότειναν την δημιουργία ενός Κέντρου Υποστήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων (Κ.Υ.Δ.Α.Π.Ε.) στο αναξιοποίητο μέχρι στιγμής παλιό κτίριο της ΒΕΤΛΑΝΣ. Ένα κέντρο που θα στηρίζει ψυχολογικά τα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειές τους και ταυτόχρονα θα τους/τις απασχολεί δημιουργικά. Ένα Κέντρο που μέσα από την προσφορά του θα μπορέσει να δώσει μια νέα πνοή στον τόπο μας.

Ακολουθεί το βίντεο, με το οποίο, μαθητές και μαθήτριες από τα δύο τμήματα της Στ΄τάξης του σχολείου μας, συμμετείχαν στο Συμβούλιο Παίδων. Το βίντεο δημιουργήθηκε στην σχολική τάξη και η συμμετοχή και η παρουσία των παιδιών σ’ αυτό έχει την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων