Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Γλώσσα Δ΄ τάξης, Ευέλικτη Ζώνη Δ΄ τάξης

Γνωριμία με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ)

Σε πρόσφατο μάθημα της Γλώσσας με θέμα «Xορεύοντας με… ανήκουστους ήχους» ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) είναι η φυσική γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα και μία από τις πολλές νοηματικές γλώσσες του κόσμου. Οι νοηματικές γλώσσες είναι φυσικές γλώσσες που εξελίσσονται από γενεά σε γενεά και χρησιμοποιούνται από μέλη των κοινοτήτων κωφών της κάθε χώρας. Επειδή είναι φυσικές γλώσσες δεν είναι διεθνείς.

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) έχει, όπως κάθε φυσική γλώσσα, τους δικούς της κανόνες, τη δική της σύνταξη και δομή. Βασίζεται στην κίνηση των χεριών, στην στάση ή την κίνηση του σώματος καθώς και στις εκφράσεις του προσώπου για να αποδώσει ένα νόημα. Έχει τις αντίστοιχες απαιτήσεις που θα είχε η εκμάθηση μιας οποιαδήποτε γλώσσας και για το λόγο αυτό η γνώση της απαιτεί σπουδή αρκετών ετών.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορεί κάποιος, που το επιθυμεί, να έρθει σε επαφή με την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή γλώσσα μέσα από βιντεομαθήματα και κουίζ.

ΒΑΣΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

(κλικ στην εικόνα)

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΚΟΥΙΖ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΓ

(κλικ στην εικόνα)

 

Αφήστε μια απάντηση