ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

(We Are The World) – «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» (M. Jackson- L. Richie) σε διασκευή Σπ. Λάμπρου

Ένα τραγούδι και μία μουσική εκδήλωση του σχολείου μας, που έδωσε την ευκαιρία σε 100 παιδιά στο Βόρειο Καμερούν να πάνε στο σχολείο!

Πριν 9 χρόνια, τον Ιούνιο του 2010,  83 μαθητές και μαθήτριες των συστεγαζόμενων τότε, 6ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Νάουσας, παρουσίασαν μια εκδήλωση με θέμα: «Τραγουδάμε για τα Παιδιά». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Το τραγούδι «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ»  ήταν ένα από τα 16 τραγούδια, που πλαισίωσαν την εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στο Δημιουργικό Εργαστήρι ΑΜΕΑ «ΥΦΑΔΙ» και στην Εξωτερική Ιεραποστολή στο Βόρειο Καμερούν. Την επόμενη σχολική χρονιά πληροφορηθήκαμε από επιστολή του τοπικού Επισκόπου  ότι 100 επιπλέον παιδιά, τα έξοδα των οποίων καλύφθηκαν από τα χρήματα, που στείλαμε, θα μπορούσαν να φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο! 

Το βίντεο με το τραγούδι της εκδήλωσής μας:

Το βίντεο με τη χορωδία του Σπύρου Λάμπρου:

«Γράψε σε ένα αστέρι το όνομά σου» – Ψηφιακό αναμνηστικό

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ η Έκθεση Ζωγραφικής του σχολείου μας «Γράψε σε ένα αστέρι το όνομά σου».

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, αλλά και των υπόλοιπων σχολείων της πόλης μας, τους γονείς, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, όλες και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Σας ευχαριστούμε θερμά για τα ενθουσιώδη σχόλια και τον θαυμασμό σας.

Ένα ψηφιακό αναμνηστικό είναι το βίντεο που ακολουθεί και είναι το δώρο του σχολείου μας προς τους μικρούς δημιουργούς με το μεγάλο ταλέντο, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

 

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: «Γράψε σε ένα αστέρι το όνομά σου»

Με το διαστημόπλοιο της φαντασίας μας ταξιδέψαμε όλοι εμείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες από την Α΄μέχρι και  Στ΄ τάξη του σχολείου μας, με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός σε ένα σύμπαν αλλιώτικο… Ταξιδέψαμε μέσα στο σύμπαν της ψυχής μας, εκεί που εμείς διαλέγουμε το πού, το πώς και το γιατί δημιουργούνται όλα. Κι  εκεί δημιουργήσαμε το δικό μας ηλιακό σύστημα, το δικό μας αστέρι… Και για να μην το χάσουμε ανάμεσα στα άλλα γράψαμε πάνω του το όνομά μας.

Εκθέσαμε τα έργα μας στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς «ΕΡΙΑ».

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της έκθεσής μας.

Τα υπέροχα έργα, των υπέροχων μικρών δημιουργών του σχολείου μας απέσπασαν χθες τα πιο θερμά και ενθουσιώδη σχόλια των επισκεπτών μας.

Σήμερα το βράδυ το ταξίδι τελειώνει. Θα το θυμόμαστε όλοι με αγάπη!

 

Στη γιορτή της μητέρας

12 Μαΐου 2019, η γιορτή της Μητέρας

Ετοιμάζαμε πολύ καιρό πριν την εκδήλωση που παρουσιάσαμε την Κυριακή το απόγευμα στην τάξη μας. Γιορτή αφιερωμένη σε κάποια από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της ζωής μας. Τις μανούλες μας και τις γιαγιάδες μας (που είναι δυο φορές μανούλες μας).

Ζήσαμε πολύ συγκινητικές στιγμές και θα θυμόμαστε με πολλή αγάπη αυτή την εκδήλωση όλοι μας!

Μακάρι ο Θεούλης να κρατάει γερές, δυνατές, ανθεκτικές, υπομονετικές και χαρούμενες τις μαμάδες όλου του κόσμου!!

e- bobires, τεύχος Απριλίου 2019

Δημοσιεύθηκε το τεύχος του Απρίλη, του περιοδικού μας e- bobires.

Μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό μας εδώ:  e- bobires, τεύχος Απρίλη 2019.

Το νέο μας τεύχος φιλοξενεί μεταξύ άλλων και άρθρο με τίτλο «Σκέψεις για τον καλύτερό μου φίλο», της μαθήτριας  της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, Δάφνης Βάικου.