Ευχαριστούμε!

Πριν λίγες ημέρες στείλαμε στο γραφείο του Δημάρχου της πόλης μας, κ. Νικόλα Καρανικόλα το παρακάτω email:

«Είμαστε μαθητές και μαθήτριες, της Γ΄ τάξης, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας και μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της δασκάλας μας, κ. Ελένης, επιθυμούμε να στείλουμε στον Δήμαρχο της πόλης μας, κ. Καρανικόλα Νικόλαο μια ψηφιακή επιστολή για να του προτείνουμε λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων.
Η ψηφιακή επιστολή μας βρίσκεται στη διεύθυνση: https://youtu.be/RHYDbp8nm1w
Η επιστολή είναι μία δράση στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματός με τίτλο «Γίνε ο ήρωάς του» που κάνουμε στο σχολείο μας αυτήν την περίοδο. Το πρόγραμμα είναι μέρος της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (OIE) σε μια προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων σκύλων.
Σας παρακαλούμε να την προωθήσετε στον Δήμαρχό μας!
Ευχαριστούμε πολύ
Μιχάλης, Δημήτρης, Δημήτρης, Γιώργος, Αλέσια, Αντώνης, Αργύρης, Μαρία, Ελισάβετ, Γιώργος, Αθανάσιος, Κατερίνα, Ειρηναίος, Άλκηστη και η δασκάλα μας κ. Ελένη»

Την επόμενη κιόλας ημέρα ο κ. Καρανικόλας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας. Μας συνεχάρη και μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το πρόβλημα των αδέσποτων. 

«Για άλλη μια φορά τα παιδιά μάς δείχνουν τον δρόμο.. και εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε σε πράξεις!» Με τη συγκινητική αυτή φράση ανέβασε στη σελίδα του  Δήμου Νάουσας στο facebook την ψηφιακή μας επιστολή!

Ευχαριστούμε τον κύριο Νικόλα Καρανικόλα, το Δήμαρχό μας,  για την άμεση ανταπόκρισή του! Μας έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα Αγωγής του Πολίτη.

Μακάρι η επικοινωνία μας αυτή να γίνει η αρχή για ένα καλύτερο αύριο για τα αδέσποτα της πόλης μας!

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Στο πλαίσιο του λογοτεχνικού μας προγράμματος για τα δικαιώματα του παιδιού και την αποδοχή, ζωγραφίσαμε το τραγούδι  «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» των M. Jackson- L. Richie σε διασκευή Σπ. Λάμπρου.

Γνωρίσαμε για πρώτη φορά το τραγούδι πριν λίγο καιρό στο μάθημα των θρησκευτικών μας. Ξαναμιλήσαμε γι αυτό σε παλαιότερη ανάρτησή μας. Αγαπήσαμε πολύ αυτό το τραγούδι! Μάθαμε να το τραγουδάμε, το ζωγραφίσαμε και σας το ξαναπαρουσιάζουμε! 🙂

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «Στης καρδιάς μου τον καμβά έκανα μια ζωγραφιά»

Την Πέμπτη, 5/12/20291, το σχολείο μας  επισκέφτηκε την έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ  που έγιναν υπό την καθοδήγηση της  κ. Μάρθας Κούντη. Θαυμάσαμε υπέροχα έργα από υπέροχους ανθρώπους φτιαγμένα. Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια!

Τα έργα των παιδιών θα εκτίθενται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας από τις  2 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019.

ΜΝΗΜΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (1973)

διαδήλωση

17 Νοεμβρίου 1973. Η ημέρα αυτή θυμίζει σε όλους μας πως για τη Δημοκρατία χρειάζονται αγώνες. Και στον αγώνα αυτό πρωτοστάτησε η νεολαία της Ελλάδας, ο κόσμος των φοιτητών.

Ας σταθούμε ταπεινοί προσκυνητές μπροστά στη μνήμη των αγνών αγωνιστών του Πολυτεχνείου κι ας αναλογιστούμε πόσο μεγάλο είναι το χρέος μας να διαφυλάξουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Ας αναλογιστούμε το χρέος μας κι ας προσέξουμε πολύ! Oι μέρες που ζούμε είναι πονηρές και το κακό παραμονεύει καλά καμουφλαρισμένο σε καλό!

12410 Και 1 Τριαντάφυλλα

Πολυτεχνείο 1973 – Οι τρεις μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Ήρθε ο καιρός

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον

 

 

ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μια εύκολη κατασκευή για να κάνουν γρήγορη επανάληψη στην προπαίδεια όσοι την ξέρουν και δεν θέλουν να την ξεχάσουν κι ένας εύκολος τρόπος  να τη μάθουν μόνοι τους όσοι δεν την έμαθαν ακόμα.

α)  Κάνω κλικ  στο φύλλο εργασίας ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ για να κατεβάσω στον υπολογιστή μου το υλικό, που χρειάζομαι και να το τυπώσω και

β) Κάνω κλικ στην παραπάνω εικόνα για οδηγίες κατασκευής.

 

Τα βήματα κατασκευής σε εικόνες

     

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

(We Are The World) – «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» (M. Jackson- L. Richie) σε διασκευή Σπ. Λάμπρου

Ένα τραγούδι και μία μουσική εκδήλωση του σχολείου μας, που έδωσε την ευκαιρία σε 100 παιδιά στο Βόρειο Καμερούν να πάνε στο σχολείο!

Πριν 9 χρόνια, τον Ιούνιο του 2010,  83 μαθητές και μαθήτριες των συστεγαζόμενων τότε, 6ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Νάουσας, παρουσίασαν μια εκδήλωση με θέμα: «Τραγουδάμε για τα Παιδιά». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Το τραγούδι «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ»  ήταν ένα από τα 16 τραγούδια, που πλαισίωσαν την εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στο Δημιουργικό Εργαστήρι ΑΜΕΑ «ΥΦΑΔΙ» και στην Εξωτερική Ιεραποστολή στο Βόρειο Καμερούν. Την επόμενη σχολική χρονιά πληροφορηθήκαμε από επιστολή του τοπικού Επισκόπου  ότι 100 επιπλέον παιδιά, τα έξοδα των οποίων καλύφθηκαν από τα χρήματα, που στείλαμε, θα μπορούσαν να φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο! 

Το βίντεο με το τραγούδι της εκδήλωσής μας:

Το βίντεο με τη χορωδία του Σπύρου Λάμπρου: