Λογοτεχνικές δραστηριότητες

Όνομα:……………………………………………………………………………   Ημερομηνία:………………………

ΠΙΝΑΚΑΣ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Διάλεξε τέσσερις δραστηριότητες και ολοκλήρωσέ τες:   

Λεξιλόγιο: Διάλεξε 7 ανόμοιες λέξεις μεταξύ τους, βρες τι σημαίνουν στο λεξικό και γράψε τη σημασία τους. Έπειτα γράψε δικές σου προτάσεις με αυτές τις λέξεις. Καλλιτέχνης: Ζωγράφισε μια εικόνα από ένα κεφάλαιο του βιβλίου με έναν κεντρικό ήρωα. Γράψε 5 προτάσεις χαρακτηρίζοντας τον ήρωα. Αλφαβητική σούπα: Χρησιμοποίησε 12 λέξεις ή προτάσεις που υπάρχουν στο βιβλίο για να κάνεις τη βιβλιοκριτική σου σε μια παράγραφο.
Κολλάζ: Χρησιμοποίησε περιοδικά, κόψε 7 τουλάχιστον εικόνες που να σου θυμίζουν την υπόθεση του βιβλίου, ένωσέ τις για να βγει ένας πίνακας. Γραμματική: Πάρε μια φωτοτυπημένη σελίδα του βιβλίου και σημείωσε με διαφορετικούς υπογραμμιστες : τα ρήματα, τα ουσιαστικά, τα επίθετα, αντωνυμίες Ποίημα: Γράψε ένα ποίημα (τουλάχιστον 12 στίχων) που να περιγράφεις κάποιον ήρωα ή ηρωίδα του βιβλίου.
Αλλάζω το τέλος: Γράψε μία παράγραφο με ένα διαφορετικό τέλος από αυτό του συγγραφέα. Επίσης μπορείς να αλλάξεις και τον τίτλο του βιβλίου Ζευγάρωμα χαρακτήρων: Πάρε δύο αντίθετους /εχθρικούς χαρακτήρες και ένωσε τους στην πλοκή. Κόμικ: Ζωγράφισε σε 6 πλαίσια μια σκηνή που σου άρεσε από την υπόθεση του βιβλίου, βάλε και συννεφάκια διαλόγου και γράψε για την πλοκή.