Δεκ 13 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ

Η δράση έγινε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ομίλου «Ρητορικής, Θεατρικού Παιχνιδιού και Δημιουργικής Γραφής» του σχολείου μας (υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Γκόνου). Διοργανώθηκαν στις 16/4/2016 από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, με την υποστήριξη φοιτητών της Ρητορικής Εταιρείας (Φοιτητικού Ρητορικού Ομίλου) μεταξύ 4 δημόσιων πειραματικών και πρότυπων σχολείων (1ο Πειραματικό γυμνάσιο Αθήνας, Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο, Πρότυπο Βαρβάκειο Γυμνάσιο και Π.Γ.Ε.Σ.Σ.).

Η σύνθεση των ομάδων ήταν μικτή, αποτελούμενη από μαθητές και των 4 σχολείων και καθορίστηκε μετά από κλήρωση. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτές κάθε συμμετέχοντος σχολείου μαζί με τους φοιτητές της Ρητορικής Εταιρείας  εκτέλεσαν χρέη κριτών κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ  υπήρχε και    Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από συμβούλους φιλολόγων.

Οι μαθητές του σχολείου μας που πήραν μέρος στους αγώνες αισθάνθηκαν μεγάλη ικανοποίηση από την συμμετοχή τους σε αυτούς, πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις (ένας μαθητής ιδίως διακρίθηκε ως δεύτερος καλύτερος ομιλητής και μαζί με μία ακόμη μαθήτριά μας έφτασαν ως τον τελικό γύρο. Οι μαθητές  απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες επικοινωνίας , αυτοπεποίθηση και συνεργάστηκαν αρμονικά τόσο μεταξύ τους όσο και με τους μαθητές των άλλων σχολείων.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.