Δεκ 02 2015

Διαγωνισμοί – Διακρίσεις

Συντάκτης:

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ/ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΗ

Στα πλαίσια του Bravo School”, του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού για τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, ο οποίος διοργανώθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας από το εκπαιδευτικό τμήμα «Βιωματικό Σχολείο» του “QualityNet Foundationσε συνεργασία με την Unicef και την Unesco, και εντάχθηκε στην παγκόσμια καμπάνια του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το σχολείο μας διακρίθηκε ως ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και μέλος του δικτύου σχολείων “Sustainable Development Goals School Club”.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το ποίημα «Η Μπαλάντα του Ξενιτεμένου» του μαθητή της β΄ τάξης ΜΠΑΚΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ διακρίθηκε ως η καλύτερη μαθητική δημιουργία για τον 1ο στόχο «Μηδενική Φτώχεια».

Η δημιουργία του μαθητή μας παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, την Πέμπτη 07/06/2018 και ώρα 09:00 – 13:00, στα πλαίσια της ειδικής Εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από το Βιωματικό Σχολείο. Ο ίδιος ο μαθητής απηγγειλε το ποίημά του με τη συνοδεία κιθάρας από τον συμμαθητή του Βασίλη Κατακουζηνό και καταχειροκροτήθηκαν από ολόκληρο το αμφιθέατρο.

Η μπαλάντα του ξενιτεμένου , Θοδωρή Μπάκα

———————————————————————

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ 

35ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού και 63ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών 2016

Ο μαθητής της Γ΄ τάξης σχολικού έτους 2015-16 Γαλανός Σταμάτιος είναι μεταξύ των επιτυχόντων του 35ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού και 63ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών, ο οποίος διοργανώθηκε κατά το σχολικό έτος 2015-16 από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών. Υπεύθυνη καθηγήτριά του στο μάθημα της Ν.Ε. Γλώσσας επί τρία συνεχή χρόνια η φιλόλογος κ. Ελένη Γκόνου, η οποία έβαλε και το θέμα του διαγωνισμού, που είχε σχέση με την ειρήνη, ως έκθεση στους μαθητές της.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://aedegreece.wordpress.com

Η τελετή βράβευσης έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης στις 13 Νοεμβρίου 2016, όπου παρέστησαν τόσο οι βραβευθέντες μαθητές όσο και οι υπεύθυνοι καθηγητές τους, οι οποίοι τιμήθηκαν με έπαινο από σημαντικούς εκπροσώπους των Γραμμάτων και των Επιστημών.

Το κείμενο του Σταμάτη

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

—————————————————————————

Σχολ. Έτος 2015-2016

Ρωμανού Πετρίδη, Η τετραγωνική ρίζα του αριθμού 2

Α΄ΒΡΑΒΕΙΟ 4ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΛΕΙΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΙΚ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Ρ. Πετρίδης, Τετραγωνική ρίζα του 2

ΦΩΤΟ ΤΕΛΕΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΡΩΜΑΝΟΥ

Η τελετή απονομής έγινε στον φιλόξενο χώρο της  Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Λασκαρίδη, την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016 και ήταν μία αξέχαστη εμπειρία! Δύο ηθοποιοί διάβασαν όλα τα κείμενα των μαθητών, που όχι μόνο δεν υστερούν σε τίποτε από τα κείμενα δόκιμων συγγραφέων, αλλά μπορεί ακόμη και να τα ξεπερνούν!