ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

 

Η Διεύθυνση και το Διδακτικό προσωπικό του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντύσσελντορφ σας εύχονται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, χαρούμενες και ξένοιαστες διακοπές!

Ραντεβού …στις 18 Αυγούστου 2021!

 

Η Κυρά της Ρω

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργάνωσε Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα:Οι μαθητές αποτυπώνουν το νόημα του Αγώνα του 1821.

Οι μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στον παραπάνω διαγωνισμό έλαβαν διάκριση και θα βραβευτούν.

Συγχαρητήρια!!

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ:

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ- ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

Με την υπ. αριθμ. Απόφαση 401/Φ2-09-04-2021 του Συντονιστή Εκπαίδευσης Βερολίνου αναστέλλεται η λειτουργία των ελληνικών σχολείων στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία από 12-04-2021 έως και 16-04-2021. Από τους εκπαιδευτικούς θα παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας WEBEX για το διάστημα αυτό.

Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΕΛΛΑΔΑ!

Οι μαθητές/τριες  και το διδακτικό προσωπικό του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντύσσελντορφ σας εύχονται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΗΡΩΙΔΕΣ ΤΟΥ 1821

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’2 τάξης,στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τη ελληνική επανάσταση, σκίτσαραν και ζωγράφισαν ηρωίδες του 1821.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΑΪΟΥ 2021

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που υπάρχει λόγω της πανδημίας , τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, μας υποχρεώνει να μεταθέσουμε τις προγραμματισμένες για τον Μάιο εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού Ελληνομάθειας. Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και ασφάλεια τόσο των εξεταζόμενων όσο και εμπλεκόμενων στις εξετάσεις.
Η νέα εξεταστική περίοδος θα οριστεί για την 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου 2021. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί τόσο στην επίσημη σελίδα του φορέα της πιστοποίησης όσο και στην ιστοσελίδα του σχολείου.
Για τη νέα περίοδο εξετάσεων θα υπάρχει και νέα περίοδος εγγραφών από 1 έως και 28 Ιουνίου 2021.

Όσοι υποψήφιοι έχουν υποβάλλει αίτηση και έχει εγκριθεί δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς τόσο η αίτησή τους όσο και τα εξέταστρα θα μεταφερθούν αυτόματα στη νέα εξεταστική περίοδο του Οκτωβρίου 2021.
Όσοι υποψήφιοι έχουν κάνει αίτηση αλλά δεν την έχουν υποβάλλει ολοκληρωτικά μπορούν να την υποβάλλουν ολοκληρωτικά πληρώνοντας και τα ανάλογα εξέταστρα και να μεταφερθούν αυτόματα στην εξεταστική του Οκτωβρίου. Η τελική υποβολή όπως και η καταβολή των εξέταστρων πρέπει να γίνει έως τέλη Μαρτίου, διαφορετικά πρέπει να περιμένουν τη νέα περίοδο, 1η έως 28 Ιουνίου.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία να ολοκληρώσετε τις εγγραφές σας.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2021

Τηρήσαμε και φέτος την παράδοση και κόψαμε, αν και καθυστερημένα λόγω ειδικών συνθηκών, την βασιλόπιτά μας! Καλή δύναμη και αισιοδοξία σε όλους και όλες! Εκείνοι όμως που το χάρηκαν περισσότερο ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας!

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά των δώρων και την οργάνωση της όλης διαδικασίας.

Ευχόμαστε Υγεία και Αγάπη σε όλους!!

Το διδακτικό προσωπικό του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντύσσελντορφ

 

 

 

 

 

 

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Β.Ρ.Β.

Με την υπ. αρ. 211/Φ32/19-02-2021 απόφαση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Βερολίνου ορίζεται η Δευτέρα 22-02-2021 ως η ημέρα της επαναλειτουργίας των ελληνικών δημοτικών σχολείων της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας έως νεωτέρας, με τη φυσική παρουσία μαθητών- μαθητριών και εκπαιδευτικών.

Ορίζεται νέο ανώτατο όριο μαθητών μαθητριών σε τμήματα. Έτσι, όπου ο αριθμός των μαθητών- μαθητριών υπερβαίνει τους 18 π.χ. σε τμήματα συνδιδασκαλίας, εφαρμόζεται η εκ περιτροπής διδασκαλία.

Γονείς, διδακτικό προσωπικό και μαθητές- μαθήτριες εφαρμόζουμε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ώστε να αποφύγουμε τη διασπορά της πανδημίας COVID-19 εντός του σχολείου, π.χ. συχνό πλύσιμο των χεριών, μάσκες προστασίας, αποστάσεις 1,5μ. κ.ά.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί!!!!

Η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου