Ας μάθουμε Γερμανικά!

Εδώ μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικό υλικό κατάλληλο για το μάθημα των Γερμανικών στο δημόσιο σχολείο.

Γερμανία

Ιαν 201830

Γερμανία

Βερολίνο

Βερολίνο: Το Βερολίνο (Berlin) είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας και επίκεντρο της τέχνης, του πολιτισμού και της ιστορίας, λόγω των 175 μουσείων, τις 600 γκαλερί και τις τρεις όπερες. Η πόλη του Βερολίνου συνδέεται με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την εποχή της πρωσικής δόξας, και το χάσμα Ανατολής- Δύσης του Ψυχρού Πολέμου. Οι υπενθυμίσεις του παρελθόντος βρίσκονται σκόρπιες μέσα στην πόλη του Βερολίνου. Μέσα από την αναταραχή του περασμένου αιώνα, η πρωτεύουσα έχει αναδειχθεί ως ένα μοναδικό και εναλλακτικό καταφύγιο της τέχνης και του πολιτισμού.

Μόναχο

Μόναχο: Παρά το γεγονός ότι το Μόναχο (München) είναι γνωστό κυρίως για το Oktoberfest, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας είναι ένας πολύ ενδιαφέρον προορισμός όλο το χρόνο. Το «English Garden» στο κέντρο της πόλης του Μονάχου είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αστικά πάρκα στον κόσμο, το οποίο ξεπερνά σε μέγεθος το Central Park της Νέας Υόρκης. Ο πεζόδρομος της Μαρίενπλατς είναι ιδανικός για να χαλαρώσει κανείς χαζεύοντας τους περαστικούς και τον πύργο-γκλόκενσπιλ του Δημαρχείου.

Δρέσδη

Δρέσδη: Το ανατολικό στολίδι της Γερμανίας βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Έλβα, κοντά στα σύνορα της Τσεχίας. Η Δρέσδη (Dresden) είναι μια ζωντανή και εναλλακτική πόλη, με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και εντυπωσιακά μουσεία. Το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της πόλης καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ αμέσως μετά την επανένωση, η Δρέσδη ανέκτησε σταδιακά την εξέχουσα θέση της στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Η πρωτεύουσα της Σαξωνίας είναι γνωστή για τη φιλοξενία και τη μακροβιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γερμανίας, που χρονολογείται από το 1434. Μια πόλη με πολλούς πολιτιστικούς θησαυρούς.

Κολωνία

Κολωνία:  Η Κολωνία (Köln) είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Ο περίτεχνος καθεδρικός ναός της Kölner Dom, αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο της Γερμανίας και φυσικά σήμα κατατεθέν της Κολωνίας. Αν και η Κολωνία είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι γνωστή και ως ένα από τα καλύτερα μέρη για το καρναβάλι. Χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν στους δρόμους και στις παρελάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση πέντε ημέρες πριν τη Σαρακοστή.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γερμανία    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιανουάριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων