Συμμετοχή σε έκθεση ζωγραφικής

Η συμμετοχή μας στην έκθεση «Ας ακούσουμε τις φωνές των παιδιών», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, στις 18:30, στον αύλειο χώρο του Παλαιού Ορφανοτροφείου, Αιόλου 4.

Η Έκθεση περιελάμβανε εικαστικά έργα και διαδραστικά επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια εμπνευσμένα από τους 17 στόχους της Αειφόρας Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Τα παιδιά με την παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών ευαισθητοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πάνω στο θέμα της Αειφόρου Ανάπτυξης με στόχο να ενεργοποιηθούν ως υπεύθυνα άτομα και να αναλάβουν θέσεις και στάσεις ζωής που θα αλλάξουν τον κόσμο. Με τη φρεσκάδα της παιδικής ματιάς για έναν καλύτερο κόσμο, η Έκθεση αποτελεί ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο με τα όνειρα των παιδιών για ισότητα των φύλων, εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, υγεία και ευημερία, ποιοτική εκπαίδευση, υγιές περιβάλλον, καθαρή ενέργεια, βιώσιμες πόλεις, εξάλειψη των ανισοτήτων, φροντίδα για το νερό και τα δάση, και πολλά ακόμη.

Την έκθεση οργανώνει η Αντιδημαρχία Διοίκησης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και το ΠΕ.ΚΕ.Σ Θεσσαλίας, υπό την συντονίστρια κα Άρτεμις Παπαδημητρίου και εντάσσεται στις δράσεις της “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει” στο πλαίσιο της υποστήριξης της Λάρισας ως “Πόλη Φιλική στα Παιδιά” της Unicef.
IMG 20220615 135024 IMG 20220615 134843
FB IMG 1655243339974