Μαθαίνουμε για την αξία του ελαιόλαδου στη μεσογειακή διατροφή και στην υγεία μας.
Το ελαιόλαδο δεν κατέχει τυχαία τόσο σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή. Η διατροφική του αξία ήταν αυτή που ανέδειξε τη σημασία του στην καθημερινότητά μας και μιλώντας για τη διατροφική του αξία αναφερόμαστε στην περιεκτικότητά του σε ‘καλά’ – ακόρεστα λιπαρά, σε λιποδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνη E) και σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως οι πολυφαινόλες.
Επεξεργαστήκαμε τον πίνακα του Ακζιώτη: “Ο ελαιώνας”
Μάθαμε τον Μύθο της Αθηνάς και του Ποσειδώνα.