Eleni's blog

We'll see…

Εθισμός στο Διαδίκτυο και τα Διαδικτυακά Παιχνίδια

Πρόκειται για μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης που όμως λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Μπορεί να προκληθεί από την πολύωρη ενασχόληση ατόμων με διαδικτυακές δραστηριότητες όπως παιχνίδια, δωμάτια συζητήσεων κτλ.

Στην Ελλάδα ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι φαινόμενο που παρουσιάζεται συχνά σε εφήβους –και δη σε αγόρια, σε δυσλειτουργικές οικογένειες και σε παιδιά με κατάθλιψη ή σύνδρομο υπερκινητικότητας.

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι αναγνώρισή του. Η χρήση του διαδικτύου θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, ενώ καλό θα ήταν να συμπεριλαμβάνει κανείς στο πρόγραμμά του εναλλακτικές δραστηριότητες όπως ενασχόληση με ομαδικά αθλήματα, χορό κ.α. Από την πλευρά τους οι γονείς μπορούν να ελέγχουν το χρόνο που τα παιδιά τους ξοδεύουν στο διαδίκτυο εγκαθιστώντας ειδικά λογισμικά όπως το KidsWatch Time Control και το WatchDog.

Ετικέτες:

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 στις 14:25 και βρίσκεται κάτω από Διάφορα. Μπορείς να παρακολουθείς τα σχόλια για το άρθρο χρησιμοποιώντας RSS 2.0 τροφοδότης (feed). Μπορείς να πας στο τέλος και να αφήσεις σχόλιο. Το Pinging προσωρινά δεν επιτρέπεται..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση