ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ

Share

 

 

 

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση εμπορικής αποθήκης εντός του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα κατέθεσαν οι πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας. Πρόκειται για αποθήκη logistics 12.200 τ.μ., η οποία πρόκειται να κατασκευαστεί στη Γ’ Ζώνη του Εθνικού Πάρκου.

Όπως αναφέρουν στο σχετικό ψήφισμα 26 πρόεδροι Φορέων Διαχείρισης «η εγκατάσταση της εν λόγω δραστηριότητας είναι μια μη αντιστρεπτή δράση που αδειοδοτήθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι η περιοχή είναι προστατευόμενη βάσει του ν.1650/1986 και χωρίς να ζητηθεί ποτέ η γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα ν.2742/1999.

Το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης εκτιμά ότι η κατασκευή ενός τέτοιου κτιρίου εντός του Εθνικού Πάρκου θα αλλοιώσει το χαρακτήρα της προστατευόμενης περιοχής και αποφάσισε ομόφωνα ότι θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να τη σταματήσει, μεταξύ των οποίων η τριτανακοπή.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Πηγή: http://www.skai.gr/news/environment/article/254175/apothiki-logistics-sto-parko-axiou/#ixzz2wRbfwUE1
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχετικά με ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΗ

Δασκάλα στο Δημοτικό σχολείο Κεφαλόβρυσου


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *