ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Συμμετέχουμε Ενεργητικά – Αλλάζουμε προς το καλύτερο

Ιούν 202115

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρύστου φέτος έκανε τη διαφορά και δημιούργησε σχολική εφημερίδα, σχεδίασε μπλουζάκι κατά του εκφοβισμού και διαμόρφωσε έναν χώρο συνάντησης για τα παιδιά ώστε να μπορούν να συζητάνε για διάφορα θέματα που άπτονται της σχολικής ζωής.

Μαθητές και μαθήτριες συναποφάσισαν τον τίτλο της εφημερίδας και έγραψαν μετά από έρευνα, για θέματα που τους ενδιέφεραν. Με το μπλουζάκι έστειλαν μήνυμα κατά του εκφοβισμού αποτυπώνοντας σε αυτό με λίγα λόγια τη στάση τους απέναντι στο φαινόμενο. Τέλος, συνεργάστηκαν και διαμόρφωσαν έναν χώρο που θα χρησιμοποιούν στο μέλλον αποκομίζοντας πολλά οφέλη από αυτόν ενώ ενημερώθηκαν για τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και ειδικότερα αυτό της συμμετοχής.

Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση   της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης…».

 

από κάτω από: Σχέδιο Δράσης| με ετικέτα , , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετέχουμε Ενεργητικά – Αλλάζουμε προς το καλύτερο    

Τα σχόλια είναι κλειστά.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων