Σεπ 08 2015

55 κατασκευές από άδειες συσκευασίες!!!!!!

Συντάκτης:

 

Σπιτάκια, καράβια, αυτοκινητάκια, τραίνα, φιγούρες ζώων, κουμπαράδες, κουκλόσπιτα,φτιαγμένα όλα από άδειεςσυσκευασίες τροφίμων, απορρυπαντικών. Από κάθε είδους πλαστικά μπουκάλια,  χάρτινες συσκευασίες από γάλα ή χυμούς, αυγοθήκες.

Δεν είναι για το κόστος. Στα παιχνιδάδικα που σε λίγες μέρες θα αρχίσουμε πάλι να κριτικάρουμε και να κατηγορούμε για τον καταιγισμό γελοίων διαφημίσεων εν όψει γιορτών, υπάρχουν πλέον παιχνίδια με λιγότερο κι από ένα ευρώ. Αλλά, χωρίς φυσικά να περάσουμε στο αντίθετο άκρο στερώντας από τα παιδιά την χαρά ενός παιχνιδιού απ΄αυτά, είναι δική μας ευθύνη με το παράδειγμά μας κι όχι με ανέξοδα λόγια να τους δείξουμε και την σημασία της δημιουργικότητας, της υπομονής, της ανακύκλωσης, να τους μάθουμε κυρίως πως η χαρά μπορεί να κρύβεται και στα πολύ μικρά και ευτελή χωρίς να εξαρτάται πάντα από το πόσα έχουμε να διαθέσουμε για να την …αγοράσουμε.

Κόψτε εσείς τα μπουκάλια και τα κουτιά στο σχήμα που κάθε κατασκευή χρειάζεται κι αφήστε τα να τα ζωγραφίσουν με τις μπογιές τους, δείξτε τους πως με χαρτί ή ύφασμα θα προσθέσουν όσα ακόμη στοιχεία χρειάζονται για να σχηματιστεί το κάθε παιχνίδι, επιβραβεύστε την κάθε τους προσπάθεια κι ας μην είναι «τέλειο» το αποτέλεσμα, παίξτε μαζί τους και βοηθήστε τα να εξασκήσουν και τη φαντασία και τις δεξιότητές τους.

8 Σχόλια
URI Παράθεσης | RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση