Απρ 27 2015

Ποτήρια και κουτάλια

Μια δραστηριότητα ταξινόμησης που απαιτεί συγκέντρωση, παρατηρητικότητα, λεπτή κινητικότητα και συντονισμό ματιού – χεριού είναι να ξεχωρίσει το παιδί και να τοποθετήσει τα κουταλάκια στο πλαστικό ποτήρι με το αντίστοιχο χρώμα. Για παράδειγμα, τοποθετούμε μπροστά στο παιδί 2 πλαστικά ποτήρια, ένα πράσινο και ένα πορτοκαλί και μπερδεμένα πλαστικά κουτάλια πράσινα και πορτοκαλί και το παιδί καλείται να τα ταξινομήσει σωστά. δηλαδή, να βάλει τα πράσινα κουταλάκια μέσα στο πράσινο ποτήρι και τα πορτοκαλί κουταλάκια μέσα στο πορτοκαλί ποτήρι.

2015-04-24 10.30.22

Σε πιο προχωρημένο επίπεδο: Αν θέλουμε να εστιάσουμε στα χρώματα μπορούμε να δείχνουμε κάθε φορά εμείς 2 κουταλάκια στο παιδί, ένα πράσινο και ένα πορτοκαλί και να δίνουμε την εντολή π.χ. «Πάρε το πράσινο κουταλάκι» ή «Πάρε το πορτοκαλί κουταλάκι» το παιδί επιλέγει το χρώμα που ζητάμε και το τοποθετεί στο αντίστοιχο ποτηράκι και με αυτό τον τρόπο κάνουμε και χρώματα…..

Αυτή τη δραστηριότητα μπορούμε να την επαναλάβουμε για οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό χρωμάτων θέλουμε π.χ. κόκκινο και μπλε ή πράσινο και κίτρινο κ.τ.λ.

8 Σχόλια
URI Παράθεσης | RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση