ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά

Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Πριν πολλά χρόνια στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι εργάτες ξεθηκώθηκαν γιατί οι συνθήκες εργασίας τους ήταν πολύ σκληρές. Με τον αγώνα τους αυτό διεκδίκησαν και κατάφεραν να εργάζονται 8 ώρες την ημέρα και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους .Αυτή η ημέρα είναι εργατική απεργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.Η Πρωτομαγιά επίσης ,είναι η γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης, από τα αρχαία χρόνια, η οποία πήρε σιγά-σιγά κι επίσημη μορφή. Τα λεγόμενα Ανθεστήρια, η γιορτή των λουλουδιών, ήταν η πρώτη επίσημη γιορτή ανθέων των Ελλήνων, η οποία ιδρύθηκε πρώτα στην Αθήνα και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου κατά την τελετή κατευθύνονταν προς τα ιερά πομπές με κανηφόρες,  κόρες οι οποίες κουβαλούσαν στο κεφάλι το λεγόμενο κανούν, ένα καλάθι με λουλούδια.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Ιστορία)

Φέτος, «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ… ΜΑΖΙ» και υποδεχόμαστε τον όμορφο Μάη με ένα διαφορετικό στεφάνι!

Α.Στόχος της δραστηριότητας είναι τα παιδιά να ψάξουν στο σπίτι για υλικά που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν για να δημιουργήσουν ένα «λουλούδι», να πειραματιστούν με τη χρήση των υλικών, να εκφράσουν τη δημιουργική και συνθετική σκέψη τους. Το λουλούδι το φωτογραφίζετε από πολύ κοντά, για να φαίνεται μόνο το λουλούδι και το στέλνετε…ΕΔΩ

 

Β.ΜΑΓΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

-Το ζάρι με τις παπαρούνες (Ο Άκης Σπιτάκης παίζει με τις παπαρούνες του χαρούμενου λιβαδιού”

Φτιάχνουμε τις μαργαρίτες του χαρούμενου λιβαδιού

Παίζουμε με τα πέταλα των λουλουδιών.

 

Περιμένουμε τις φωτογραφίες από τα παιχνίδια σας  ΕΔΩ

Γ. ΜΟΥΣΙΚΗ

Άνοιξη και Πρωτομαγιά χωρίς τραγούδι δεν γίνεται. Ελάτε να γνωρίσουμε μια καταπληκτική μουσικό. Την Ευτυχία Τσεσμελή. Ακούστε την σε ένα τραγούδι βασισμένο στη μουσική του Βιβάλντι οι τέσσερις εποχές.

Ανθίσαν οι πασχαλιές

καρποφόρησαν κι οι μηλιές

πως γεμίσαν οι γειτονιές παιδιά

μυρίσαν τα γιασεμιά και τα άνθη απ΄τη λεμονιά,

ανοιξιάτικος ουρανός

πετάνε τα χελιδόνια,ψηλά πάνε τα μπαλόνια

γιορτάζει η φύση

μαγευτική!!

Προσπαθείστε να το μάθετε….γιατί σε λίγες μέρες θα έχετε μια έκπληξη!!!!

ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ -ΜΕΣ ΤΟΥ ΜΑΓΙΟΥ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ