Το ΓΕ.Ε.Λ. της Ριζαρείου Σχολής επισκέφτηκε τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο

Την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Οικον. Νικόλαο Βερνέζο και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο υποδέχθηκαν, με μεγάλη χαρά, στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν επισκεφτεί τον Ι. Ναό της Αγ. Παρασκευής στην Χαλκίδα, όπου ο ιερέας του ναού τους μίλησε για την ιστορία του ναού και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Τους μαθητές συνόδευαν οι Καθηγητές τους, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος και ο Διευθυντής κ. Νικόλαος Γιαννής, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε το ευγενές καλωσόρισμα για την χαρά της παρουσίας τους.

Στην συνέχεια στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου εψάλη η καθιερωμένη Δέηση, κατά την οποία έψαλλε Χορός ιεροσπουδαστών, ενώ αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος μίλησε στα παιδιά για τον Όσιο Ιωάννη και τον θαυμαστό του βίο.

Το μεσημέρι, στον παρακείμενο Ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος, παρετέθη γεύμα προς τιμήν των Καθηγητών και των μαθητών, ενώ ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος προσέφερε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες από την επίσκεψή τους και μοιράστηκε αναμνήσεις από τα χρόνια και των δικών του σπουδών στη Ριζάρειο Σχολή.

Νωρίς το απόγευμα, όλοι πήραν τον δρόμο της επιστροφής, μένοντας με βιώματα και αγαθές αναμνήσεις από την επίσκεψή τους στην τοπική κατά Χαλκίδα Εκκλησία.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση